Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ο Βενιζέλος κερδίζει την παρτίδα- Εκτός κυβέρνησης οι κορυφαίοι

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ



Ο Βενιζέλος κερδίζει την παρτίδα- Εκτός κυβέρνησης οι κορυφαίοι
Το περιβολάκι να είναι καλά και από κηπουρούς…
Σε τεντωμένο σκοινί ισορροπεί το ΠΑΣΟΚ μετά τη χθεσινή σύγκρουση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους Ανδρέα Λοβέρδο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Πέτρο Ευθυμίου για το αν θα πρέπει να μετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας πολιτικά στελέχη ή τεχνοκράτες.

Ο Βενιζέλος- σύμφωνα με πληροφορίες, επέμενε στη θέση του και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ που πραγματοποιείται αυτή την ώρα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των βουλευτών συμφώνησε μαζί του, ενώ στους διαφωνούντες προστέθηκαν οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Βασίλης Κεγκέρογλου.
Της χθεσινής θυελλώδους συνεδρίασης είχαν προηγηθεί δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη συνάντηση με τους νεοεκλεγέντες βουλευτές ότι στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμμετάσχουν μέλη της ΚΟ και τέως υπουργοί.

Στη συνεδρίαση της Γραμματείας, ουσιαστικά ο Ευ. Βενιζέλος μειοψήφησε, καθώς υπέρ της άποψής του τάχθηκαν οι Κώστας Σκανδαλίδης και Φώφη Γεννηματά, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου που επίσης συμφώνησε
με τους τεχνοκράτες έχει εκφράσει απόψεις παρόμοιες με των Λοβέρδου- Χρυσοχοΐδη- Ευθυμίου και άγνωστος «χ» παραμένει ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Η απόφαση να μεταφερθεί η ευθύνη της απόφασης στην ΚΟ που συνεδριάζει αυτή την ώρα στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους ενδέχεται να γίνει μπούμερανγκ για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ομοφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει και αν το θέμα τεθεί προς ψήφιση, η ενότητα του- μικρού πλέον- ΠΑΣΟΚ θα δοκιμαστεί και σίγουρα θα τραυματιστεί.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επέμενε χθες στις απόψεις του (μιλώντας στο Mega), ενώ υπέρ της συμμετοχής πολιτικών στελεχών τάχθηκε (στη ΝΕΤ) και ο Θάνος Μωραΐτης.

Το κλίμα μυρίζει μπαρούτι και εκτιμάται ότι αν ο Ευ. Βενιζέλος επιμείνει, δεν αποκλείεται να βρεθεί προ εκπλήξεων, καθώς στην ΚΟ υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι τον στήριξαν, αλλά δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να απεμπολήσουν την (πολιτική) ιδιότητά τους υπέρ κάποιων τεχνοκρατών οι οποίοι δεν εκτίθενται στη βάσανο του σταυρού.

Εκρηκτικό είναι το κλίμα και στο κόμμα, καθώς υπάρχουν πολλοί και από όλες τις τάσεις οι οποίοι διατυπώνουν απόψεις ανάλογες με αυτές που εξέφρασαν τα τρία κορυφαία στελέχη της Γραμματείας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι και ο πρώην υπουργός Πάνος Μπεγλίτης (στη ΝΕΤ) τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής πολιτικών στελεχών.

Και όλα αυτά λίγες μέρες πριν τις ανακοινώσεις του Ευ. Βενιζέλου για αλλαγές εκ βάθρων στο ΠΑΣΟΚ, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει νέο γύρο αντιπαραθέσεων.

Σε ότι αφορά τον σκληρό πυρήνα των βενιζελικών οι οποίοι συντάσσονται με την επιλογή τεχνοκρατών, ήδη ορισμένοι άρχισαν να τους παρομοιάζουν με τους κηπουρούς του Γιώργου…


Θέμης Δαγκλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: