Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

To ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να γίνει "συμπλήρωμα"...



"Με την απόφαση για συμμετοχή στη κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να μετατραπεί από κίνημα σε «συμπλήρωμα» των επιλογών και των σχεδιασμών όσων θέλουν μια χώρα εξαρτημένη, φοβική και αδύναμη", δήλωσε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, αναφερόμενος στις ... προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παναγιωτακόπουλου έχει ως εξής:

"Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου είχα δηλώσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει σε καμία κυβέρνηση. Σήμερα και μετά τη νέα εκλογική ήττα στις 17 Ιουνίου, επιμένω στη θέση μου, καθώς τίποτα δεν έχει διαφοροποιήσει την αρχική μου εκτίμηση. Για μία ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάστηκε από τους ψηφοφόρους, οι οποίοι έστειλαν ένα σαφές μήνυμα: Καταδίκη της κυβερνητικής του πολιτικής, καταδίκη των πρακτικών που ακολουθήθηκαν, αποδοκιμασία των προσώπων που διαχειρίστηκαν την εξουσία.

Με την απόφαση για συμμετοχή στη Κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να μετατραπεί από κίνημα σε «συμπλήρωμα» των επιλογών και των σχεδιασμών όσων θέλουν μια χώρα εξαρτημένη, φοβική και αδύναμη.

Το ΠΑΣΟΚ μετατρέπεται σε «συνεργάτη» μιας πολιτικής με την οποία διαφώνησε και συνοδοιπόρος ενός κόμματος που στρέφεται σε ακόμη πιο συντηρητικές πολιτικές θέσεις.

Αναρωτιέμαι αν το ΠΑΣΟΚ επιφυλάσσει για τον εαυτό του το ρόλο του κομπάρσου από το ρόλο του πρωταγωνιστή που θα έπρεπε να έχει.
Αναρωτιέμαι γιατί θα πρέπει να συμμετέχουμε σε μια Κυβέρνηση και να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος που δεν μας αναλογεί για μια ακόμη φορά.

Αναρωτιέμαι γιατί ξεχάστηκαν τόσο γρήγορα οι προτάσεις μας για Κυβέρνηση Συνευθύνης. Η απόφαση αυτή είναι σε πλήρη αντίθεση με το μήνυμα της κάλπης αλλά και με τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών μας και αποτελεί πολιτικό λάθος.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η κυβέρνηση θα κριθεί από την προγραμματική σύγκλιση, από την πολιτική που θα κληθεί να εφαρμόσει αλλά και από τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις εξουσίας. Και πάντως, εκ του αποτελέσματος, για το λαό μας που είπε με καθαρό τρόπο ότι δεν αντέχει άλλα μέτρα, άλλα χαράτσια και άλλη μονόπλευρη λιτότητα.

Τέλος σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες για στελέχη μας που αναζητούν με μονότονο τρόπο τη συνέχιση της κυβερνητικής τους θητείας θα ήθελα απλά να πω: Φτάνει! Όχι άλλο κάρβουνο! Αρκετά με τους εθισμένους στη διαχείριση της εξουσίας. Δοκιμάστηκαν, απέτυχαν και χρέωσαν την αποτυχία τους σε ένα ολόκληρο κίνημα. Φτάνει…".

Δεν υπάρχουν σχόλια: