Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Αίτημα του Αρείου Πάγου Νέα αιτήματα για άρση ασυλίας Ζαρούλια και Μπούκουρα

Νέα αιτήματα για άρση ασυλίας Ζαρούλια και Μπούκουρα
Η Ελένη Ζαρούλια   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με μια σφαίρα στην τσάντα της πιάστηκε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια, σύμφωνα με δικογραφία που σχηματίσθηκε από τη Δικαιοσύνη και πέρασε από τον Άρειο Πάγο. Η σφαίρα κατασχέθηκε στη ΓΑΔΑ, ενώ εκείνη επισκεπτόταν τον κρατούμενο σύζυγό της Νίκο Μιχαλολιάκο τις ημέρες πριν από την προφυλάκιση του.

Ο Άρειος Πάγος με εισήγηση του αντεισαγγελέα Ι. Παρασκευαΐδη ζητεί μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, την άρση της βουλευτικής της ασυλίας για παράνομη οπλοκατοχή. Διαβιβαστικό ρόλο θα τηρήσει και το υπουργείο Δικαιοσύνης, που αναμένεται να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή.

Παράλληλα, με την ίδια διαδικασία ζητείται και η άρση της ασυλίας (για δεύτερη φορά) έτερου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, του Ευστάθιου Μπούκουρα για βαριές σωματικές βλάβες.

Ο βουλευτής Κορινθίας το 2012 φέρεται να έχει επιτεθεί στον δήμαρχο Κορίνθου Αλέκο Πνευματικό, τον οποίο έριξε κάτω και άρχισε να τον κτυπάει. Το σοβαρότερο όλων είναι ότι το περιστατικό συνέβη το καλοκαίρι του 2012 και μόλις τώρα σχηματίστηκε δικογραφία και εστάλη στον Άρειο Πάγο για να διαβιβαστεί στη Βουλή.

O κ. Πνευματικός είχε καταγγείλει το 2012 ότι τον απομόνωσαν, ενώ συντόνιζε την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κορινθία, τον έριξαν κάτω και στη συνέχεια τον χτύπησε ο ίδιος ο βουλευτής με βρισιές. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες του δημάρχου για βιαιοπραγίες του Ευστ. Μπούκουρα εναντίον μεταναστών.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: