Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Μίζα για την επιστροφή φόρου Σύλληψη προϊσταμένης ΔΟΥ που κατηγορείται για δωροδοκία


Σύλληψη προϊσταμένης ΔΟΥ που κατηγορείται για δωροδοκία
Λόγω της ιδιότητας της κατηγορουμένης, τα αδικήματα που την βαρύνουν αποκτούν κακουργηματικό χαρακτήρα -εικόνα αρχείου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Προϊσταμένη τμήματος ΔΟΥ της Αθήνας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος, συνελήφθη την Τετάρτη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η σύλληψη έρχεται έπειτα από καταγγελία ότι η προϊσταμένη, 61 ετών, απαιτούσε το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ, προκειμένου να επισπεύσει τη διαδικασία συμψηφισμού της επιστροφής φόρου σε εταιρεία, ύψους 23.505 ευρώ.

Η σύλληψη έγινε κατά τη διάρκεια προκαθορισμένου ραντεβού στο γραφείο της κατηγορούμενης, έπειτα από την παραλαβή των 2.300 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν στο γραφείο της.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, στα καθήκοντα της κατηγορούμενης περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, ο έλεγχος των εκθέσεων των ελεγκτών της ΔΟΥ, όσον αφορά τις αιτήσεις φορολογουμένων για την επιστροφή φόρου.

Ο συλληφθείσα θα οδηγηθεί αργότερα την Τετάρτη στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Λόγω της ιδιότητάς της ως υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, τα αδικήματα που την βαρύνουν αποκτούν κακουργηματικό χαρακτήρα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: