Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Εργολαβίες στο Πέραμα από τη Χρυσή Αυγή με φτηνά εργατικά χέρια



Ιδιοκτήτης εταιρίας "ενοικίασης προσωπικού" και συνδικαλιστής στον κλάδο σεκιουριτάδων αποδεικνύεται ο πυρηνάρχης Περάματος. Ποιες οι "ασχολίες" του στη Ζώνη, σύμφωνα με το "Εθνος"
Όπως αποκαλύπτει σήμερα Πέμπτη το "Εθνος", στελέχη του ναζιστικού κόμματος δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στις ναυτιλιακές ζώνες του λιμανιού και η επικράτηση ενός χρυσαυγίτικου σωματείου θα ωφελούσε την τσέπη τους.
Συγκεκριμένα, ο πυρηνάρχης Περάματος, διατηρεί εταιρία με τον διακριτικό τίτλο "Periklis Shipping Services CO", η οποία προσφέρει υπηρεσίες ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού επιχειρήσεων και υπηρεσίες αχθοφόρων", όπως έχει καταχωρηθεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο. Με άλλα λόγια, η εταιρία του είναι από τα συνεργεία που μάχονται για την σύναψη εργολαβικών συμβολαίων με ακτοπλοϊκές εταιρίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του "Εθνους", το ακριβές αντικείμενο της εταιρίας του πυρηνάρχη, είναι η εξεύρεση εργατικών χεριών και μάλιστα φθηνών.
Στη συνέχεια τα άτομα αυτά προσλαμβάνονται από την "Periklis Shipping" και επινοικιάζονται σε ακτοπλοϊκές και άλλες εταιρίες, ανεξάρτητα από το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί μεταξύ εργολάβου και εργοδότη.
Εμπόδιο στην επικράτηση εταιριών που θέλουν να συνεργαστούν με τις ακτοπλοϊκές εταιρίες "νοικιάζοντας" εργαζόμενους με "χαλαρές" εργασιακές σχέσεις, είναι η ύπαρξη του ισχυρού Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΜΕ που εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται στην περιοχή.
Μέλη του ΠΑΜΕ άλλωστε, είχαν δηλώσει πως δεν ήταν καθόλου τυχαία η επίθεση που δέχτηκαν από χρυσαυγίτες, οι οποίοι φαίνεται πως επιθυμούν να περάσει στα χέρια τους ο έλεγχος της Ζώνης.
Το έντονο ενδιαφέρον άλλωστε των βουλευτών Πειραιά της Χρυσής Αυγής για τον έλεγχο της "Ζώνης Περάματος" φαίνεται και από τη δραστηριότητά τους μέσα στη Βουλή.
Στις 25 Ιανουαρίου του 2013, ο βουλευτής της Χ.Α. και προφυλακισμένος Γιάννης Λαγός κατέθεσε ερώτηση για την ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, αλλά και να υπάρξει μείωση της γραφειοκρατίας, προκειμένου ένα σκάφος να μπορεί να μπαίνει σε διαδικασία επισκευής κτλ.
Όπως σημειώνει το "Εθνος", δεν αποκλείεται και άλλοι βουλευτές να διατηρούν επιχειρήσεις στη Ζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: