Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Τροποποιήθηκε ο κανονισμός της βουλής...




Η ολομέλεια της βουλής ενέκρινε μια σειρά τροποποιήσεων στον Κανονισμό της Βουλής, που αφορούν κυρίως θέματα διαφάνειας της λειτουργίας του κοινοβουλίου.

Ειδικότερα θα...
αναρτώνται στο εξής στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής, όλες οι αποφάσεις, οι εγκύκλιο, οι αμοιβές επιτροπών, οι εκθέσεις, οι αναθέσεις εκτέλεσης έργων, οι προμήθειες κτλπ. Ακόμη θα αναρτώνται ανά τρίμηνο πίνακες με τον αριθμό του προσωπικού της βουλής ανά κατηγορία.

Τροποποιήσεις ψηφίστηκαν και για το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους, που υποστηρίζει το έργο των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής, το οποίο -σύμφωνα με τη νέα διάταξη- θα δημοσιεύει τριμηνιαίες εκθέσεις για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Στον ειδικό κανονισμό λειτουργίας, ωστόσο, του συγκεκριμένου Γραφείου έχει προβλεφθεί η δυνατότητα να δημοσιεύονται και άλλες εκθέσεις εκτός από την τριμηνιαία παρακολούθηση του προϋπολογισμού, καθώς και προβλέψεις- εκτιμήσεις για τα δημοσιονομικά μεγέθη. Άλλωστε, στη βάση αυτής της πρόνοιας, μόλις χθες δημοσιεύθηκε και το σημείωμα του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής για το δημόσιο χρέος μετά το 2014.

Ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Θανάσης Παπαϊωάννου, ερωτηθείς αν περιορίζεται το εύρος των δημοσιεύσεων μελετών του Γραφείου αυτού, διαβεβαίωσε ότι «θα δημοσιεύονται τα πάντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: