Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

NEO TEΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΑΕΙ...


Στους ίδιους τους διοικητικούς υπαλλήλους πετάει το «μπαλάκι» το υπουργείο Παιδείας, μετά την άρνηση των διοικήσεων τεσσάρων πανεπιστημίων να στείλουν στο ΑΣΕΠ τους καταλόγους με τα ονόματα εκείνων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα...

Ειδικότερα, με ρύθμιση που προωθείται στη Βουλή προς ψήφιση, οι διοικητικοί υπάλληλοι θα είναι υποχρεωμένοι, εντός πέντε ημερών από τη σχετική πρόσκληση που θα κάνει το υπουργείο, μόνοι τους, και χωρίς να μεσολαβήσει το οικείο πανεπιστήμιο, να κάνουν την αποτίμηση των προσόντων σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Θα κληθούν επίσης να καταθέσουν οι ίδιοι τα σχετικά δικαιολογητικά στο υπουργείο Παιδείας. Σε περίπτωση που δεν πειθαρχήσουν και αποφασίσουν να απέχουν από την αποτίμηση των προσόντων τους, θα τίθενται σε αργία.
Η ιδέα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για κατάργηση κλάδων εγκαταλείφθηκε από το υπουργείο Παιδείας, καθώς τρία από τα οκτώ πανεπιστήμια που αφορά το μέτρο της διαθεσιμότητας (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) απέστειλαν χθες στο ΑΣΕΠ τους καταλόγους με τα ονόματα.
Σήμερα, αναμένεται να ασκηθούν διώξεις σε βάρος των διευθυντών των υπηρεσιών προσωπικού των τεσσάρων πανεπιστημίων που δεν έχουν αποστείλει τα στοιχεία, ενώ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, είναι πολύ πιθανό να κληθούν σε απολογία και οι πρυτάνεις.
Υπενθυμίζεται ότι τα ιδρύματα που δεν απέστειλαν χθες τα στοιχεία για τη διαθεσιμότητα είναι το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Η σύγκλητος του ΑΠΘ ζήτησε από το ΑΣΕΠ την παράταση της προθεσμίας -που έληξε χθες, προκειμένου να ολοκληρώσει την «επίπονη διαδικασία» καταχώρησης των στοιχείων των διοικητικών υπαλλήλων.
Παράλληλα, αποφάσισε να εξαντλήσει «όλα τα νόμιμα μέσα» (δικαστικός αγώνας, παραστάσεις στις Αρχές, κινητοποιήσεις κατά νόμιμο πάντα τρόπο), προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από την επικείμενη κατάργηση θέσεων διοικητικού προσωπικού.

«Δεν έχω διαπράξει κανένα αδίκημα, ας έλθουν να με συλλάβουν», διεμήνυσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης. 
Η σκληρή στάση που έχει τηρήσει το υπουργείο Παιδείας έχει προκαλέσει την ενόχληση των πρυτάνεων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΑΠΘ. «Δεν έχω διαπράξει κανένα αδίκημα, ας έλθουν να με συλλάβουν», διεμήνυσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης. «Τα προβλήματα της παιδείας δεν λύνονται στα δικαστήρια και τις φυλακές», δήλωσε από την πλευρά του ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος.
Πηγή : naftemporiki.gr 
http://fimotro.blogspot.gr/2013/10/neo-te.html

1 σχόλιο:

ΝΙΚΟΣ είπε...

Παρασκηνιακές κινήσεις για σωτηρία διαφόρων "ημετέρων" ενόψει διαθεσιμότητας.
Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια περίεργη κινητικότητα σε ένα από τα μεγάλα ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα, με το να "επιστρατεύουν" διαφόρους συνταξιούχους, πρώην προϊσταμένους και διευθυντές, για να κάνουν παρασκηνιακά, Εκθέσεις Αξιολόγησης, επιλεκτικά σε διάφορους "ημετέρους" υπαλλήλους, οι οποίοι δεν είχαν και να "περισώσουν" έτσι, έστω και την τελευταία στιγμή τα "δικά τους παιδιά", αυτά δηλαδή που αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της οικογενειοκρατίας. Σημειώνεται, ότι αυτό δεν γίνεται σε ευρεία κλίμακα, αλλά μόνο επιλεκτικά σε κάποιους, την ίδια δε στιγμή, που η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν έχει δώσει τις Εκθέσεις Αξιολόγησης σε μη ημέτερους υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν αξιολογηθεί με άριστα! Επίσης επιστρατεύτηκαν για αυτό οι αρμόδιοι των εμπλεκόμενων (στην αθλιότητα) τμημάτων. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να ληφθούν υπόψη εκθέσεις αξιολόγησης με ημερομηνία (στον αριθμό πρωτοκόλλου διαβιβαστικού προς τον υπάλληλο) μετά τις 05-09-2013, διότι το αναφερόμενο ΑΕΙ την περίοδο αυτή αναφέρεται ως κλειστό. Τι νομίζατε ότι η διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία θα κάθονταν έτσι; Για τους πιο πάνω λόγους επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.
Νίκος