Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Σκουρλέτης: Απροσδόκητο το αποτέλεσμα των εκλογών...


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ«Απροσδόκητο» χαρακτήρισε ο Πάνος Σκουρλέτης το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών με την «καθαρή» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ επί της ΝΔ.
Μιλώντας στα "Παραπολιτικά FM", τόνισε, πως, "αυτό που βιώναμε όλη αυτή την περίοδο ήταν...
με αντίφαση ανάμεσα στις πολύ καλές συγκεντρώσεις, στην επικοινωνία με τον κόσμο".

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, τα μηνύματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά στην περιφέρεια και στις επισκέψεις σε χώρους εργασίας, σε αντίθεση με την κεντρική πολιτική σκηνή και εικόνα, «όπου εκεί βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν φαινόταν ότι θα καταλήγαμε στα ποσοστά αυτά».

Η βαθύτερη εξήγηση για να καταλάβει κανείς πως έχει διαμορφωθεί το σημερινό αποτέλεσμα, του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον, σημείωσε πως είναι να συνειδητοποιήσει πρώτα από όλα ότι δεν ισχύει αυτό το οποίο λεγόταν παραμονές των εκλογών ότι περίπου ο κόσμος έχει αποδεχθεί ότι το μέλλον του, η επόμενη μέρα, είναι απλά και μόνο η εφαρμογή της συμφωνίας. «Δεν έγινε δηλαδή ο κόσμος ξαφνικά μνημονιακός ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνειδητοποίησε την διαφορά ανάμεσα στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων δυνάμεων που την ψήφισαν και προσδοκά να δει κάτι παραπάνω από την εφαρμογή της συμφωνίας και μάλιστα και την πιο ανώδυνη εφαρμογή της».

Σχετικά με τις συμμαχίες και συνεργασίες της επόμενης ημέρας, «η βάση του πολιτικού προγράμματος της πρότασης που θα κινηθούμε από την επόμενη της συγκρότησης της κυβέρνησης θα είναι κατά βάση αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ άρα οι άλλοι πρέπει να τοποθετηθούν πάνω σε αυτό διότι δεν θεωρώ ότι προεκλογικά είχαμε την ίδια προσέγγιση στην πραγματικότητα που διαμορφώθηκε μετά τη συμφωνία».

«Προφανώς δεν περιμένει κανείς μεταμορφώσεις από τη ΝΔ, το Ποτάμι», ανέφερε. Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «είναι το μόνο που έχει ιστορικές ρίζες δεν έδωσε τη μάχη με ένα τέτοιο τρόπο ώστε να δείχνει ότι βγάζει συμπεράσματα, ότι μπαίνει σε μια επαναξιολόγηση της πορείας του των τελευταίων ετών και δεν εννοώ μόνο των ετών του μνημονίου, εννοώ πολύ προηγούμενα». Ο ίδιος εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι πλέον ο κόσμος θα είναι πιο αυστηρός απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: