Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Οι βουλευτές της Ν.Δ. διέψευσαν τον Καραμανλή

Τι είπε ο Κ. Καραμανλής στο ντιμπέιτ
«Πρέπει να σας θυμίσω κ. Παπανδρέου, χωρίς να αμφισβητώ ότι ως άνθρωπος έχετε περιβαλλοντική ευαισθησία, ότι ως υπουργός είχατε συμπράξει με την υπογραφή σας στον αποχαρακτηρισμό σοβαρών αναδασωτέων εκτάσεων στην Ανατολική Αττική και μάλιστα αυτό συνέβη τον Αύγουστο του 2002. Αν θέλετε μετά να σας δείξω και το ανάλογο ΦΕΚ, το οποίο έχω σήμερα μαζί μου» Τι έλεγαν οι βουλευτές της Ν.Δ. το 2002 στη συζήτηση για τη ρύθμιση
Γιώργος Βλάχος
Έρχομαι στην Ανθούσα, μια κοινότητα σήμερα, μια κωμόπολη που αύριο πιθανόν θα είναι δήμος, η οποία σχεδόν στο σύνολό της δεν υπάρχει για το κράτος! Διότι όλοι είναι παράνομοι! Και όμως έχει εκκλησία, έχει σχολείο, έχει πρόεδρο κοινότητας, έχει υπηρεσίες, έχει πολίτες! Κι εμείς λέμε ότι στην Ανθούσα υπάρχει δάσος! Επιτέλους, ας σταματήσουμε να βλέπουμε εικονική πραγματικότητα! Επιτέλους, ας ακουμπήσουμε τα προβλήματα! Και βεβαίως έρχεστε σήμερα και φέρνετε λύση. Και φέρνετε λύση κατόπιν εορτής! Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση!

Και μας λέτε ότι τώρα ωρίμασαν οι συνθήκες! Επιτρέψτε μου να σας ρωτήσω τι ωρίμασε από πέρυσι, διότι την ίδια τροπολογία που φέρνετε εσείς, την είχα φέρει με τον συνάδελφο, τον Θανάση Κατσιγιάννη... Υπάρχει και θράσος από ορισμένους να βγαίνουν στην Ανθούσα και να λένε ότι η Ν.Δ. δεν στηρίζει την τροπολογία για την επίλυση του θέματος!

Θανάσης Κατσιγιάννης
Ως προς την τροπολογία που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για την Ανθούσα, πράγματι έπρεπε εδώ και πολλές δεκαετίες να έχουμε λύσει το πρόβλημα της Ανθούσας. Πρόκειται για μια μοναδική περίπτωση στον ελληνικό χώρο, μία ολόκληρη κοινότητα αναγνωρισμένη από το 1979, υφιστάμενη δε πολύ νωρίτερα, να μην μπορεί να ενταχθεί στο σχέδιο πόλης.


tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: