Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

«Ούτε μία ψήφος χαμένη»


Οι πολίτες δεν θέλουν λόγια. Θέλουν λύσεις στα προβλήματά τους τονίζουν στην Ιπποκράτους και επενδύουν στο δίλημμα διακυβέρνησης. Μεγάλες συγκεντρώσεις στο δεκαήμερο για να ενισχυθεί η παράσταση νίκης
Προβολή του διλήμματος διακυβέρνησης, Γ. Παπανδρέου ή Κ. Καραμανλής - παρακμή ή ανάταση, της λογικής της χαμένης ψήφου (διακριτικά) για τα μικρότερα κόμματα, μεγάλες συγκεντρώσεις για την ενίσχυση της παράστασης νίκης, τηλεοπτικές συνεντεύξεις για την τόνωση του ηγετικού προφίλ του αρχηγού και προετοιμασία, στο παρασκήνιο, για την επόμενη μέρα περιλαμβάνει το ερχόμενο δεκαήμερο για το ΠΑΣΟΚ.

Στην Ιπποκράτους, η οποία εξέδωσε χθες δελτίο εξόρμησης των κορυφαίων στελεχών στην επαρχία, εκφράζουν και την ικανοποίησή τους από τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις, γιατί ο πρόεδρος του κόμματος ανέπτυξε τις θέσεις του και οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν σύγκριση με τις πράξεις και τα λεγόμενα του πρωθυπουργού.
«Ούτε μία ψήφος χαμένη»

Αν και οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου κρατούν χαμηλούς τόνους, καθώς δεν θέλουν να κατηγορηθούν πως προεξοφλούν τη λαϊκή ετυμηγορία, από χθες το βάρος των εσωτερικών διεργασιών έχει πέσει στην επόμενη μέρα. «Θα ήμασταν ανεύθυνοι αν δεν προετοιμαζόμασταν», επισημαίνουν οι επιτελείς της Ιπποκράτους. «Η Δευτέρα πρέπει να μας βρει πανέτοιμους», λένε χαρακτηριστικά.

Στο επίκεντρο των σχετικών συζητήσεων είναι το κυβερνητικό σχήμα και τα πρόσωπα που θα το στελεχώσουν.

Ο Γ. Παπανδρέου επιμένει να ζητεί από τους επιτελείς του ένα σχέδιο που θα κάνει πράξη τη δέσμευσή του για επιτελική κυβέρνηση και κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τα στελέχη που θα κληθούν στην ορκωμοσία.

Στο γραφείο του, όμως, βρίσκονται ήδη αρκετά σενάρια, που αριθμούν από 12 έως 16 υπουργεία και περιλαμβάνουν τουλάχιστον 4 εξωκοινοβουλευτικά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου (υπουργοί και υφυπουργοί).

Εντεταλμένοι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου ξεκίνησαν και το... χτένισμα των βιογραφικών που έχουν συλλέξει. Πρόκειται για περισσότερα από 5.000 βιογραφικά σημειώματα, από τα οποία θα προκύψουν τα πρόσωπα που θα κληθούν να αναλάβουν θέσεις στην κεντρική διοίκηση και σε δημόσιους οργανισμούς.

Πιέσεις
Αυτά στο παρασκήνιο. Στην πορεία προς τις κάλπες, όμως, το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να προβάλλει το δίλημμα «συνέχιση της καταστροφικής πορείας ή σχέδιο εθνικής ανάτασης» και θα ξεκινήσει να πιέζει τα μικρότερα κόμματα.

Αν και οι επιτελείς της Ιπποκράτους θέλουν να αποφύγουν τη μομφή πως απαξιώνουν τις ψήφους των πολιτών που επιλέγουν μικρότερα κόμματα, έχουν αποφασίσει να προβάλουν τη θέση ότι «η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη που εγγυάται την αλλαγή πορείας»!

«Οι πολίτες δεν θέλουν πια λόγια. Θέλουν λύσεις στα προβλήματά τους. Τα κόμματα της Αριστεράς επιτέλους να προσεγγίσουν με λογική διακυβέρνησης του τόπου, που βεβαίως είναι μια λογική που έχει ευθύνες. Ηρθε η ώρα των αποφάσεων», διεμήνυσε χθες ο Γ. Ραγκούσης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: