Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Τα πέντε ψέματα του Καραμανλή στη μονομαχία

Στο πεδίο της σύγκρουσης με τη ΝΔ, με τον Γ. Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη για την Επιτροπή Στίγκλιτς, το βάρος της αντιπαράθεσης χθες σήκωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιπποκράτους κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «πέντε μεγάλα ψέματα, για τα οποία περιμένουμε επανόρθωση».

Τα πέντε ψέματα του Καραμανλή στη μονομαχία

Πρώτον, ο Κ. Καραμανλής, στην ενότητα για το περιβάλλον, αναφέρθηκε σε έναν νόμο με τον οποίο υποτίθεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνηγόρησε στον αποχαρακτηρισμό δασικής έκτασης. «Ερώτημα, λοιπόν, στον κ. Καραμανλή: δεν ήξερε ή επίτηδες επιχείρησε να παραπλανήσει τους Ελληνες πολίτες, αποκρύπτοντας ότι επρόκειτο για την... Κοινότητα της Ανθούσας»;

Δεύτερον, για το δημόσιο χρέος. Είπε και πάλι ο Κ. Καραμανλής, «το δημόσιο χρέος το πήρε το ΠΑΣΟΚ στο 30% του ΑΕΠ και το πήγε στο 100%». «Αντιλαμβάνομαι, και το έχω ξαναπεί, ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει να ξεχάσει οπωσδήποτε την τριετία Μητσοτάκη. Τη διαβεβαιώνουμε: και όλοι οι Ελληνες θέλουν να την ξεχάσουν».

Τρίτον, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «η ανεργία μειώθηκε, από το 11,5% πήγε στο 7% και τώρα αυξήθηκε λίγο παραπάνω». «Ολοι γνωρίζουμε τι έγινε το 2004. Δίπλα στο έγκλημα της δημοσιονομικής απογραφής υπήρξε και μια αντίστοιχη παραποίηση των στοιχείων για την ανεργία».

Τέταρτον, είπε ότι «το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ κοστίζει πάνω από 10 δισ. ευρώ». «Το πρόγραμμά μας, το έχουμε πει, τον πρώτο χρόνο κοστίζει 2,5 με 3 δισ., όχι παραπάνω. Και είναι 2,5 με 3 δισ., τα οποία χρειάζεται η ελληνική οικονομία, γιατί θα είναι η τονωτική της ένεση για να μπορέσει να πάρει μπροστά».

Πέμπτον, δήλωσε πως «η μέση οικογένεια σήμερα πληρώνει 50% λιγότερο φόρο απ ό,τι πλήρωνε». «Είμαι σίγουρος ότι σε όλη την Ελλάδα όταν ακούστηκε αυτή η φράση, υπήρξε και η ανάλογη αντίδραση από τις οικογένειες που παρακολουθούσαν τηλεόραση».

ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: