Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Χαμένο στοίχημα η νίκη της Ν.Δ.


Μικρή απόδοση δίνει και η διαφορά «πάνω από 7%», που θεωρείται το πιο πιθανό αποτέλεσμα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χάρης Καρανίκας ΣΤΑ ΝΕΑ
Ανοίγει η ψαλίδα στις αποδόσεις ηλεκτρονικών στοιχημάτων, που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ σίγουρο νικητή των εκλογών.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων οι ιστοσελίδες μεγάλων εταιρειών ηλεκτρονικού στοιχήματος αύξησαν ακόμα περισσότερο τις ήδη υψηλές αποδόσεις για το ενδεχόμενο νίκης της Ν.Δ.

Ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου τα στοιχήματα υπέρ του απερχόμενου κυβερνώντος κόμματος είχαν απόδοση έως και 15,5 ευρώ για κάθε ένα ευρώ πονταρίσματος, χθες το βράδυ απογειώθηκαν στα 24. Δηλαδή όποιος στοιχημάτιζε 10 ευρώ για νίκη της Ν.Δ. στις 4 Οκτωβρίου, σε περίπτωση που κέρδιζε θα ελάμβανε 240 ευρώ. Αντίστοιχα, η απόδοση για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ έπεσε ακόμα περισσότερο: από το φάσμα του 3-6 λεπτών κέρδους για κάθε ευρώ πονταρίσματος πριν από δύο περίπου εβδομάδες, χθες τα κέρδη έπεσαν στα 1-4 λεπτά - γεγονός που δείχνει ότι οι επαγγελματίες του χώρου εκτιμούν ότι η νίκη της πράσινης παράταξης θεωρείται παραπάνω από σίγουρη.

Ειδικότερα, το Βetfair (sports. betfair. com) έδινε χθες το βράδυ στο ΠΑΣΟΚ απόδοση νίκης 1,04 και στη Ν.Δ. 24. Όσον αφορά τη διαφορά ψήφων υπέρ των πράσινων, το συγκεκριμένο site έδινε την μικρότερη απόδοση στην επιλογή «πάνω από 7%», που σημαίνει ότι θεωρείται και το πιο πιθανό εκλογικό αποτέλεσμα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αποδόσεις των ηλεκτρονικών σελίδων Βetoto (www. betoto. com/en/politics), όπου ενδεχόμενη νίκη της Ν.Δ. με διαφορά πάνω από 2,5% πληρώνεται πλέον 61 φορές το ποσό που βάζει κανείς στοίχημα- την ώρα που στις 11 Σεπτεμβρίου η απόδοση ανερχόταν στο 55. Για διαφορά έως 2,49% η ίδια εταιρεία προσφέρει απόδοση 11. Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου οι αποδόσεις τους ανέρχονταν σε 50 με 251, χθες κυμαίνονταν ανάμεσα στα 100 και 410. Τέλος, στο bwin. com η νίκη του ΠΑΣΟΚ πληρώνει 2 λεπτά ανά ευρώ πονταρίσματος, ενώ στη Ν.Δ. 10 ευρώ- δηλαδή, οι αποδόσεις ανέρχονται σε 1,02 και 10 αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: