Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Προανήγγειλε 6.100 προσλήψεις στα Νοσοκομεία

Δραστικά μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ προανήγγειλε η υπουργός Υγείας με 6100 προλήψεις για φέτος και για το 2010 ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι...

...θα μπουν ασφαλιστικές δικλίδες όσον αφορά τις προμήθειες. Μία από τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου είναι διακανονισμός και η ρύθμιση του υπέρογκου δημόσιου χρέους που έχουν σήμερα τα νοσοκομεία. Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε η υπουργός, παρά την οικονομική κρίση και την αρνητική δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, κάθε χρόνο θα καταγράφεται έστω και οριακή αύξηση των δαπανών για την Υγεία και την Πρόνοια.

Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου μετά από τη συνάντηση που είχε σήμερα με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων τόνισε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Σταύρος Κουτσιουμπέλης, είπε ότι οι εξαγγελίες είναι «σε θετική κατεύθυνση».

Σχετικά με τη νέα γρίπη τόνισε ότι «υπάρχει πλήρης ετοιμότητα και επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την εξέλιξη της πανδημίας», «επιταχύνουμε τώρα και τη διοικητική υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος για τους εμβολιασμούς. Και, ταυτόχρονα, θέτουμε ως προτεραιότητα να μπορέσουμε να ενισχύσουμε και τα νοσοκομεία, με πρώτες τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», πρόσθεσε.

i-reportergr

Δεν υπάρχουν σχόλια: