Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Ολα στον εισαγγελέα...


Στον εισαγγελέα θα λύσουν τελικά τις διαφορές τους ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος και ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ-3 Τάσος Σπηλιόπουλος για τη μετάδοση των κληρώσεων του ΟΠΑΠ (ΛΟΤΤΟ-ΠΡΟΤΟ-ΤΖΟΚΕΡ).

Αυτό απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης σε σχετικό ερώτημα που είχε διατυπώσει ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος κατηγορεί τον κ. Σπηλιόπουλο ότι...

...ουσιαστικά προχώρησε παράτυπα και παράνομα στην υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης με τον ΟΠΑΠ. «Ο φάκελος να αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ώστε να επιληφθεί για όσα ζητήματα εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του», σημειώνει στην απαντητική του επιστολή ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος όμως αφήνει εμμέσως και αιχμές εναντίον του προέδρου της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι όσοι διοικούν νομικά πρόσωπα ιδιαίτερα του ευρύτερου δημόσιου τομέα «οφείλουν, εκτός των άλλων, να προασπίζονται τα συμφέροντα αυτών, να μεριμνούν έγκυρα και προληπτικά, να κινούν δε και τις διαδικασίες αναζήτησης τυχόν ευθυνών κατά των υπαιτίων...». Ο υπουργός Εσωτερικών επισημαίνει ότι και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει καταμερισμός ευθυνών σε όσους εμπλέκονται, άμεσα ή έμμεσα, καθώς και αποκατάσταση οποιασδήποτε ζημίας της ΕΡΤ. Αυτή πάντως είναι και η μοναδική... επαφή που είχε μέχρι στιγμής με υπουργό ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος έχει ζητήσει, με επιστολές του σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, κατευθύνσεις για διάφορα ζητήματα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ έστειλε την επιστολή στον κ. Ραγκούση στις 22/10 και την επόμενη μέρα απέστειλε όλο τον φάκελο στον αρμόδιο εισαγγελέα. Ο κ. Παναγόπουλος κατηγορεί ουσιαστικά τον κ. Σπηλιόπουλο ότι έδρασε «κατά παράβαση των ρητών γενικών κατευθύνσεων της ΕΡΤ Α.Ε.», ενημέρωσε «ανακριβώς τη Διοικούσα της ΕΡΤ-3» σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές της δημόσιας τηλεόρασης για το συγκεκριμένο θέμα, προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με τον ΟΠΑΠ ενώ ήταν σε εξέλιξη διαπραγμάτευση της ΕΡΤ Α.Ε., από την οποία αποσιώπησε σχεδόν το σύνολο της αλληλογραφίας που είχε αποστείλει στον ΟΠΑΠ όσο και την υπογραφή της σύμβασης την οποία υπέγραψε χωρίς «να θέσει το οικείο σχέδιο για έλεγχο στις Νομικές Υπηρεσίες της ΕΡΤ» και μάλιστα χωρίς να ρυθμίζεται το «ουσιώδες ζήτημα της παραγωγής των εκπομπών». Αυτά περιέχονταν και στην επιστολή που είχε στείλει στη γενική διευθύντρια της ΕΡΤ-3 Θάλεια Ιωαννίδου-Καραθανάση.

Από την πλευρά του ο κ. Σπηλιόπουλος έχει απαντήσει ότι «ο κ. Παναγόπουλος θα πάρει τις απαντήσεις που του χρειάζονται γιατί και τα ψέματα έχουν τα όριά τους. Προσπαθεί να βρει εξιλαστήρια θύματα για να φορτώσει δικές του ευθύνες, αλλά χτύπησε λάθος πόρτα...». Σε επιστολή μάλιστα που έστειλε στον κ. Παναγόπουλο, αφού σημειώνει ότι αναρμοδίως απευθύνθηκε στη γενική διευθύντρια της ΕΡΤ-3, κάτι που δείχνει «σύγχυση και πανικό που εκθέτουν τον ίδιο», τονίζει: «Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της 4/8/2009 του Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. όπου συμμετείχα δεν περιλαμβάνεται θέμα περί γενικών κατευθύνσεων της ΕΡΤ Α.Ε., στο οποίο αναφέρεται στην επιστολή του. Ούτε φυσικά μας ενημέρωσε ποτέ για την ύπαρξη τέτοιου θέματος. Δυστυχώς δεν υπολόγισε ότι τηρώ πλήρες αρχείο και των ημερήσιων διατάξεων αλλά και όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν στο Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε. από τότε που διορίστηκα από την κυβέρνηση πρόεδρος της Δ.Ε. της ΕΡΤ-3 μέχρι και σήμερα. Για πολλοστή φορά η ανεξάρτητη και αυτοδύναμη πορεία της ΕΡΤ-3 στο πλαίσιο της ΕΡΤ Α.Ε., που τόσο απροκάλυπτα αμφισβητείται, λόγω και έργω, είναι θεσμικά κατοχυρωμένη από το Ν.2173/93 και το Π.Δ. 133/94».
(ΣΩ.ΜΑ. - Ελευθεροτυπία)

nonews-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: