Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση Μπιρμπίλη με τον Ν. Κακλαμάνη

Στην ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στη λύση του θέματος της Διπλής Ανάπλασης, συμφώνησαν η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη και ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Παράλληλα, συζήτησαν θέματα που αφορούν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στο μητροπολιτικό πάρκο στο Γουδή, στις παρεμβάσεις σε ιστορικά κτίρια της πόλης που φθίνουν διαρκώς, καθώς και στις αναπλάσεις και τους χώρους πρασίνου.

Αναφερόμενη στο μέλλον του σχεδίου της Διπλής Ανάπλασης η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τόνισε ότι "στο συγκεκριμένο θέμα πρέπει να δώσουμε λύση γιατί το κύριο, όπως είπε και ο κ. Δήμαρχος, είναι η Διπλή Ανάπλαση. Θέλουμε αυτό το πρόγραμμα να υλοποιηθεί στο σύνολό του και μιλάω και για τη Λ. Αλεξάνδρας. Υπάρχει όμως μια δεσμευτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση".

"Πρέπει η Αθήνα να γίνει μια ανταγωνιστική πόλη γιατί είναι μια πολύ όμορφη πόλη. Σε πολλά από τα θέματα υπήρχε σύμπτωση απόψεων, σε άλλα είπαμε ότι είναι μια πρώτη συνάντηση και θα ακολουθήσει συνεργασία για να δούμε πως θα τα χειριστούμε», υπογράμμισε, μετά τη συνάντηση, η κ. Τ. Μπιρμπίλη.

"Ενημερώσαμε την κ. Μπιρμπίλη και για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης, υπό το φως της απόφασης του ΣτΕ αφενός, και της προσφυγής του κ. Βωβού αφετέρου. Δεν περίμενα σήμερα να μου δώσει απάντηση η κ. υπουργός - διότι είναι αυτονόητο ότι πρέπει να μελετήσει όλη την υπόθεση", δήλωσε, από την πλευρά του, ο κ. Κακλαμάνης μετά τη συνάντηση.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε: "Θα βρούμε σύμμαχο την υπουργό στη σωστή λύση αυτού του προβλήματος, ώστε το όνειρο της Διπλής Ανάπλασης να γίνει πραγματικότητα. Το όνειρο αυτό είναι τα 30 και πλέον στρέμματα πρασίνου στο κέντρο της πόλης. Και το δεύτερο κομμάτι του ονείρου, το γήπεδο της ομάδας. Ο Δήμος βρίσκεται σε στενή συνεργασία, χωρίς κανένα πρόβλημα, με την Παναθηναϊκή οικογένεια, δηλαδή την ΠΑΕ, την ΓΗΠΕΛ και τον Ερασιτέχνη".

"Φεύγω ικανοποιημένος από την πρώτη συνάντηση και με την ελπίδα ότι, για όσα συζητήσαμε σήμερα, θα βρεθούν λύσεις, που θα μετουσιωθούν και σε πράξεις. Και για τα μεγάλα θέματα ,που σας είπε η υπουργός, Διπλή Ανάπλαση, Πάρκο Γουδή , πεζοδρομήσεις, οικολογικές παρεμβάσεις στην πόλη, παλαιά κτίρια ,και για τα δευτερεύοντα. Ήταν η πρώτη αλλά, σίγουρα όχι η τελευταία συνάντησή μας. Αντιθέτως, είπαμε ότι θα έχουμε να λέμε πολλά και σε συχνές συναντήσεις", πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

"Είμαι σίγουρος ότι η υπουργός θα βοηθήσει να βρούμε λύση στο πρόβλημα αυτό», κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: