Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Συνάντηση του τούρκου υπουργού Μπαγίς με Παπανδρέου και Δρούτσα

Διαδοχικές συναντήσεις με τον έλληνα πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών είχε την Πέμπτη ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Εγκεμέν Μπαγίς.

Στο άτυπο γεύμα εργασίας που παρέθεσε στον κύριο διαπραγματευτή με την Ευρωπαϊκή Ένωση ο κ. Δρούτσας, οι δύο άνδρες συζήτησαν πάνω στις διμερείς σχέσεις και στην ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας στην ΕΕ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου.

Ο Τούρκος αξιωματούχος ανέπτυξε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Τουρκίας και την πρόοδο που έχει σημειωθεί έως σήμερα, ενώ συζητήθηκαν και τυχόν περιθώρια συνεργασίας των δύο χωρών για τα ευρωπαϊκά θέματα δεδομένης και της σχετικής ελληνικής τεχνογνωσίας.

Από ελληνικής πλευράς επαναλήφθηκε η στήριξη της ενταξιακής πορείας της γειτονικής χώρας, η οποία οφείλει να εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της ενόψη της αξιολόγησής της από την ΕΕ τον Δεκέμβριο.

Ο κ. Bagis, τέλος, μετέφερε στην ελληνική κυβέρνηση τους θερμούς χαιρετισμούς του Τούρκου πρωθυπουργού Ερντογάν.

Αφορμή για την παρουσία του στην Ελλάδα είναι η αποψινή συμμετοχή του σε εκδήλωση του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Ευξείνου Πόντου, με ομιλία υπό τον τίτλο «Η ένταξη της Τουρκίας για μια ισχυρότερη ΕΕ».

Για επίσκεψη Ερντογάν ενημέρωσε ο Μπαγίς

Επίσης ο κ. Μπαγίς ενημέρωσε μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή ότι ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, χωρίς να έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία. Διαβάστε περισσότερα
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: