Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Εντονη αντίδραση της Εκκλησίας για την αύξηση του ΕΤΑΚ

Την έντονη αντίδραση της Εκκλησίας προκαλεί η κυβερνητική απόφαση για τριπλασιασμό του ΕΤΑΚ, του ενιαίου τέλους ακινήτων, που καλείται να καταβάλει για την περιουσία που διαθέτει. Σημειωτέον ότι η απόφαση ελήφθη δύο μόλις ημέρες μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κάτι που μάλιστα σημειώνει η Ιερά Σύνοδος στη σχετική ανακοίνωσή της.

Οι Ιεράρχες τονίζουν ότι δεν υπάρχει ισονομία με τα άλλα πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και υπογραμμίζουν: "Οποιαδήποτε νομοθετική μεταβολή του καθεστώτος σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας δεν μπορεί να επιχειρείται με σποραδικές νομοθετικές παρεμβάσεις, αποτελεί κεφαλαιώδες ζήτημα διμερούς ενδιαφέροντος και, όπως όλα τα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, εξυπακούουν προηγουμένως σοβαρό και υπεύθυνο διάλογο ως και πλήρη συζήτηση των σχετικών παραμέτρων μεταξύ των δύο πλευρών, όπως επιβεβαίωσαν κατά την πρόσφατη συνάντησή τους ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Γεώργιος Παπανδρέου».

Κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης στην Ιερά Σύνοδο αποφασίστηκε να συσταθεί τριμελής επιτροπή με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Ιωαννίνων, Ελάσσονος και Ναυπάκτου, προκειμένου να συναντηθεί με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: