Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

"Δεν υπάρχει νομιμοποιητική βάση στις κινητοποιήσεις"

"Ειλικρινά λυπάμαι για την απόφαση της ΟΜΥΛΕ και της ΟΛΠ να συνεχίσουν την απεργία στο λιμάνι του Πειραιά" δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, σχετικά με την απόφαση του ΔΣ της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ να προβούν σε νέα 48ωρη απεργία.

Στη δήλωσή της η κ. Κατσέλη ανέφερε: "Δεν υπάρχει νομιμοποιητική βάση για αυτές τις κινητοποιήσεις. Η άμεση έναρξη του διαλόγου, μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ για κομβικά ζητήματα της Σύμβασης, η συνέχιση της τιμολόγησης από τον ΟΛΠ ΑΕ μέχρι τις 2 Νοεμβρίου και η τοποθέτηση νέου Διευθύνοντος Συμβούλου στον ΟΛΠ ΑΕ αποτελούν το πλαίσιο των δεσμεύσεων, που η Κυβέρνηση είχε αναλάβει και οι εργαζόμενοι είχαν αποδεχθεί ήδη από τις 16 Οκτωβρίου".

Η κ. Κατσέλη κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και να κατανοήσουν το κόστος των αποφάσεών τους για την οικονομία, τους καταναλωτές, τους εμπόρους και τις παραγωγικές τάξεις.

"Στην επιδίωξη δημιουργίας τετελεσμένων, η απάντηση της Κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι άλλη παρά μόνο ότι ανοιχτός διάλογος σημαίνει ανοιχτά λιμάνια" δήλωσε η κ. Κατσέλη.

Τη διαβεβαίωση ότι η συμφωνία ανάμεσα στον ΟΛΠ και την Cosco θα εφαρμοστεί καθώς έχει κυρωθεί από την ελληνική πολιτεία έδωσε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, υπεύθυνος για το διάλογο επί του θέματος, Γιώργος Ανωμερίτης.


nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: