Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Μπιρμπίλη: Να δοθεί έμφαση στην περιβαλλοντική ενημέρωση

Θέματα περιβαλλοντικής ενημέρωσης, φορέων διαχείρισης και προστατευόμενων περιοχών απασχόλησαν την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη και τον Συνήγορο του Πολίτη, κ. Γιώργο Καμίνη στη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Αρχής.

«Πέρα από τον συμβολισμό της σημερινής συνάντησης, θα ήθελα να τονίσω τη σημασία της διαφάνειας στην περιβαλλοντική πληροφόρηση και την πρόσβαση για τους πολίτες. Τα θέματα του περιβάλλοντος είναι θέματα που αφορούν τον καθένα από εμάς και ατομικά και συλλογικά ως κοινωνία», υπογράμμισε, στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η υπουργός.

Ιδιαίτερη έμφαση, όπως τόνισε η κ. Μπιρμπίλη, δόθηκε στο θέμα της περιβαλλοντικής ενημέρωσης, «που έχει μείνει πολύ πίσω, με έμφαση στη διαφάνεια της περιβαλλοντικής ενημέρωσης».

Στη συνέχεια η κ. Μπιρμπίλη πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές εντόπισαν θεματικές ενότητες και δήλωσε ότι τα θέματα των φορέων διαχείρισης και των προστατευόμενων περιοχών αποτελούν πρώτη προτεραιότητα.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά που ένα πολιτικό στέλεχος έρχεται στην Αρχή μας και ζητάει ενημέρωση». Αναφέρθηκε στην ύπαρξη ειδικού τμήματος για θέματα περιβάλλοντος στην Αρχή, διευκρινίζοντας ότι «μας έρχονται εδώ πολλές υποθέσεις και είμαστε σε θέση να διακρίνουμε ποια είναι τα κρίσιμα προβλήματα».

Δήλωσε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη είναι πάντα ανοιχτός σε θέματα συνεργασίας με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και επεσήμανε ότι «η καλύτερη συνεργασία είναι να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, να χειριζόμαστε τις υποθέσεις των πολιτών και κατ’ αυτόν τον τρόπο να συμβάλλουμε και στη διαφάνεια από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας και ειδικότερα του υπουργείου».
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: