Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Στο Στρασβούργο ο πρωθυπουργός

Με ενδιαφέρον αναμένεται η παρέμβαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου το μεσημέρι της Τρίτης στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ). Η παρέμβαση του κ. Παπανδρέου θα γίνει στη μία ώρα Ελλάδας και σύμφωνα με τη διαδικασία πρόκειται να απαντήσει στα ερωτήματα των βουλευτών μετά το τέλος της ομιλίας του.

Στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα που παρατίθεται από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, στο οποίο θα παρακαθίσουν επίσης οι Αρχηγοί των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και ο ΥΠΕΞ Ιταλίας, κ. F. Frattini.
Ο κ. Παπανδρέου θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣτΕ και με τον Γενικό Γραμματέα ΣτΕ Thorbjorn JAGLAND, με Έλληνες και Κυπρίους βουλευτές και με τον Επίτροπο αρμόδιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Thomas Hammarberg. Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου πρόκειται να έχει σύντομη συνάντηση με τους δημοσιογράφους.

Τον κ. Παπανδρέου πρόκειται να υποδεχθεί ο εκλεγείς σήμερα νέος πρόεδρος της ΚΣΣΕ, Τούρκος βουλευτής Μεβλούτ Τζαβούσογλου.

Η εκλογή του κ. Τζαβούσογλου, ο οποίος αντικαθιστά τον αποχωρήσαντα ύστερα από δύο χρόνια προεδρίας, Ισπανό Λουίς Μαρία ντε Πουίγκ, έγινε μόλις τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα της τρέχουσας συνόδου.

Eίναι η πρώτη φορά, 61 χρόνια μετά την ίδρυση του Συμβουλίου της Ευρώπης, το Μάιο του 1949, που αναλαμβάνει η Τουρκία την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: