Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Παπανδρέου στον ιταλικό Τύπο: "Θα λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματά"

Συνέντευξη με τον πρωθυπουργό δημοσιεύει η οικονομική εφημερίδα του Μιλάνου Il Sole 24 Ore. Στην εισαγωγή του, ο δημοσιογράφος τονίζει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις διεθνείς προκλήσεις σχετικά με φήμες για στάση πληρωμών και κατηγορεί την κερδοσκοπία ότι θέλει να οργανώσει μια επίθεση κατά της ζώνης του Ευρώ, "της οποίας η Ελλάδα είναι ο αδύναμος κρίκος".

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι "η Δημοκρατία έχει παγιδευθεί, η πολιτική πρέπει να ξαναβρεί την υπεροχή της επί της οικονομίας, διότι προέχουν οι κανόνες και οι αγορές έπονται".

Ερωτηθείς αν "η Ελλάδα όντως δεν χρειάζεται ένα σχέδιο διάσωσης της Ε.Ε. ή ένα δάνειο του ΔΝΤ" ο πρωθυπουργός απαντά ότι "η Ελλάδα δεν αναζητά βοήθεια και δεν υπήρξε κανένα αίτημα για διάσωση. Η κυβέρνησή μου δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας. Είναι αλήθεια, το έλλειμμα βρίσκεται στο 12.7%, πολύ πιο υψηλό από αυτό που περιμέναμε όταν αναλάβαμε την κυβέρνηση. Αν και αυτά τα προβλήματα τα κληρονομήσαμε από τους προκατόχους μας, εργαζόμαστε πυρετωδώς για να τα επιλύσουμε".

Και προσθέτει: "Παρά ταύτα, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει να κατανοήσουν ότι πρόκειται για κοινά προβλήματα σε μια στιγμή ιδιαίτερα δύσκολη για τη διεθνή οικονομία. Σήμερα, μιλάμε για την Ελλάδα, αλλά αύριο θα μπορούσε να είναι η σειρά κάποιου άλλου".
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: