Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Νέο μοντέλο ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας από την Περιφερειάρχη κ. Κ.Διαμαντοπούλου



Eνα σημαντικό αναπτυξιακό βήμα για ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έκανε χθές η νέα Περιφερειάρχης της κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου με αιχμή την - ουσιαστικά σε ημιλειτουργία μέχρι τώρα - εμπορική Εκθεση Λαμίας και πρώτο «βιολι» τον γνωστό επιχειρηματία και τ. αθλητικό παράγοντα και Πρόεδρο της ΑΕΚ κ. Γιάννη Γρανίτσα.

Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας κ Κατερίνα Διαμαντοπούλου μελετά, όπως λένε παράγοντες της περιοχής, σχέδιο αναβάθμισης της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας με μετατροπή της από απλό ΝΠΔΔ σε Ανώνυμη Εταιρία και διασύνδεσή της με την κρατική ELEXPO στην οποία ανήκει και η ΔΕΘ. Στόχος να γίνει συν τω χρόνω μια δυναμική και πραγματική Πανελλήνια Εκθεση - με πολλές ενδιάμεσες κλαδικές - και με συμμετοχή στην διοίκηση εκπροσώπων και των Επιμελητηρίων και άλλων φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Το πρώτο βήμα έγινε χθες με την ανακοίνωση των ονομάτων που όρισε η κ. Διαμαντοπούλου για το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Πρόκειται για τους:

Ιωάννη Γρανίτσα: Έχει σπουδάσει στην Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών Αθήνας (ΑΣΟΕΕ). Έχει δραστηριοποιηθεί για 35 και επιπλέον έτη στο χώρο της Ελληνικής αγοράς κατέχοντας ηγετικές θέσεις τόσο σε εμπορικές όσο και σε βιομηχανικές εταιρείες. Είναι για δεύτερη 4ετία Β’ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και κατέχει τη θέση του Γραμματέα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Τροφίμων. Τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει στην περιοχή της Φθιώτιδας σε εμπορικές και αγροτικές επιχειρήσεις. Στο παρελθόν ήταν Πρόεδρος της ΑΕΚ.

Βάσω Τόλια: Έχει σπουδάσει Διοίκηση και Οικονιομία με Μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Είναι Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Αγ. Γεωργίου και μέλος της ΤΕΔΚ Φθιώτιδας.

Λίνα Αγγελοπούλου: Είναι δικηγόρος με Μεταπτυχιακό στο Δημόσιο Δίκαιο. Έχει εργαστεί ως Νομικός Σύμβουλος εταιρειών.

'Οπως έγινε γνωστό στην Λαμία χθές, ο κ. Γρανίτσας προορίζεται να προταθεί για Πρόεδρος του ΔΣ της Εκθεσης προκειμένου να αξιοποιηθούν οι διασυνδέσεις του στον επιχειρηματικό κόσμο και στην Αθήνα. Επίσης ο ορισμός δυο γυναικών στο ΔΣ αποσκοπεί, λένε στελέχη της περιφέρειας, στο να δοθεί νέος αέρας στη διοίκηση.

Η Κ.Διαμαντοπούλου

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των τριών νέων μελών η Γενική Γραμματέας κ.Κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε τα εξής:

«Η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας έχει ιδιαίτερη αξία για την περιοχή όχι μόνο γιατί είναι ένας πυρήνας ανάπτυξης, ένα εργαλείο για την ανάδειξη του τόπου αλλά γιατί έχει και συναισθηματική αξία για τους Λαμιώτες. Με στόχο το σύνθημα ¨Σκέψου παγκόσμια αλλά δράσε τοπικά¨ κάναμε κάποιες επιλογές ανθρώπων έτσι ώστε να βοηθήσουμε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. να περάσουμε την Π.Ε.Λ. σε μια καινούργια εποχή που είναι και αίτημα ετών και των Επιμελητηρίων και των επιχειρήσεων της Περιφέρειας».


Διαβάστε περισσότερα
i-reportergr

Δεν υπάρχουν σχόλια: