Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Βουλευτές καλούνται να επιστρέψουν 1,28 εκατομμύρια ευρώ ...


Όχι στην Ελλάδα φυσικά. Στη Βρετανία...
Οι περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν συνολικά πάνω από 1,28 εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με τα τελικά συμπεράσματα ανεξάρτητου ελέγχου που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

Ο έλεγχος, που έγινε από τον πρώην ανώτερο αξιωματούχο σερ Τόμας Λεγκ, ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, μετά το σκάνδαλο με τις βουλευτικές δαπάνες.

Καταγγέλοντας ένα σύστημα «βασικά ελλιπές»,ο...
σερ Τόμας θεωρεί παραβάτες 390 από τους 646 βρετανούς βουλευτές, για μία περίοδο από το 2004 μέχρι το 2009 και τους ζητεί να να επιστρέψουν το συνολικό ποσό των 1,48 εκατομμυρίων ευρώ.

Από το ποσό αυτό πρέπει να εκπέσει το ποσό των 211.000 ευρώ καθώς ένας πρώην δικαστής, ο σερ Πολ Κένεντι, είχε αποφασίσει να επικυρώσει 44 από τις 75 εφέσεις που είχαν ασκήσει ορισμένοι βουλευτές κατά του αποτελέσματος αυτής της ερευνας.

Ο σερ Πολ είχε διοριστεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων για να μελετήσει τις εφέσεις των βουλευτών.

Το μεγαλύτερο ποσό καλείται να καταβάλει η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Μπάρμπαρα Φόλετ, σύζυγος του επιτυχημένου συγγραφέα Κέν Φόλετ, που πρέπει να επιστρέψει 48.586 ευρώ. Ήδη έχει επιστρέψει τα τρία τέταρτα του ποσού.

Ο Λάιαμμ Φόξ, πιθανός μελλοντικός υπουργός εάν το Συντηρητικό Κόμμα στο οποίο ανήκει κερδίσει, είναι επίσης μεταξύ των βουλευτών που καλούνται να επιστρέψουν τα μεγαλύτερα ποσά. Αλλά έχει ήδη επιστρέψει τα 28.469 ευρώ που του ζητήθηκαν.

Πολλοί βουλευτές έχουν εκφράσει την δυσφορία τους για τα συμπεράσματα αυτού του ελέγχου, αλλά έχουν δηλώσει ότι θα ενεργήσουν σύμφωνα με τον νόμο.

Οι βουλευτές είχαν κατηγορηθεί ότι πλούτιζαν παράνομα χρεώνοντας στους φορολογούμενους αυστηρά προσωπικές δαπάνες τους από ανοιχτήρια κονσερβών, λάμπες και σκυλοτροφές, μέχρι την αποπληρωμή στεγαστικών τους δανείων και τον καθαρισμό πισίνων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

nonews-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: