Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Νέα μέτρα για τους φοροφυγάδες

Προαναγγελία Παπανδρέου από το Νέο Δελχί

Νέα μέτρα για εκείνους που δεν πληρώνουν και πρέπει να πληρώσουν προανήγγειλε ο πρωθυπουργός σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στο Νέο Δελχί, σε ερώτηση εάν θα υπάρχουν νέα βάρη για τους φορολογούμενους το 2010.

Με τη φράση του αυτή ουσιαστικά ο κ. Παπανδρέου παρέπεμψε στη λήψη μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω της φορολόγησης των off shore.

Κανένας μας δεν είναι ευχαριστημένος με τις δυσκολίες που περνάει η χώρα μας, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι «έχουμε μία εθνική ανάγκη και απειλή». Ο πρωθυπουργός απέδωσε τη διόγκωση της κρίσης και στη διεθνή κερδοσκοπία επισημαίνοντας ότι οι διεθνείς αγορές έχουν την αυτονομία τους και δυστυχώς η Ελλάδα, λόγω πολλών λαθών, βρέθηκε εκτεθειμένη.

Για τις συνεχιζόμενες αγροτικές κινητοποίησεις και την απειλή νέων απεργιών, ο πρωθυπουργός απέστειλε σαφές μήνυμα ότι οι αλλαγές πρέπει να γίνουν, όπως ήταν η χαρακτηριστική φράση του. Θα περάσουμε από αυτές τις δύσκολες στιγμές, αλλά αν οι αλλαγές δε γίνουν, η κατάσταση θα γίνει ακόμα δυσκολότερη, σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου.

Συνάντηση με τον Ινδό πρωθυπουργό

Τα θέματα της οικονομίας ετέθησαν στη συνάντηση διάρκειας 40 λεπτών που είχε το πρωί της Πέμπτης στο Νέο Δελχί ο κ. Γιώργος Παπανδρέου με τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Μανμόχαν Σινγκ.

Στις συνομιλίες αναλύθηκε η διεθνής οικονομική κρίση και κατά πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να επισημάνει στον Ινδό ομόλογό του ότι η Αθήνα θα προχωρήσει στην πορεία ανάπτυξης με ίδιες δυνάμεις. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να σταματήσει εν τη γενέσει τους πιθανά σενάρια ότι η ελληνική κυβέρνηση σκέπτεται να αναζητήσει οικονομική βοήθεια από την ταχέως αναπτυσσόμενη ινδική οικονομία.

Οι δύο πρωθυπουργοί ξεκίνησαν προεργασία για την ενίσχυση της ελληνοινδικής συνεργασίας σε τομείς όπως είναι οι κατασκευές, οι υποδομές, οι τηλεπικοινωνίες, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ο τουρισμός, όπου έγινε ειδική αναφορά στην ανάγκη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Αθήνας με το Νέο Δελχί.

Επίσης, οι κ.κ. Παπανδρέου και Σινγκ συζήτησαν το ενδεχόμενο συνεργασίας στον τομέα της διοικητικής μεταρρύθμισης όπου το Νέο Δελχί έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Σινγκ θεωρείται ο αναμορφωτής της ινδικής οικονομίας, η οποία παρουσιάζει ρυθμό ανάπτυξης 8%. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο προερχόμενος από το κυβερνών κόμμα του Κογκρέσου πολιτικός χαρακτήρισε δύο φορές τον κ. Παπανδρέου σπουδαίο φίλο της Ινδίας.

Στο πλαίσιο της παραμονής του στην ινδική πρωτεύουσα, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλες οικονομικές εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα της πολυπληθέστερης δημοκρατίας του πλανήτη.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: