Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Τι προβλέπει το φορολογικό

Στίγμα προθέσεων για το φορολογικό νομοσχέδιο έδωσε ο υπουργός Οικονομικων, εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ο ΑΛΤΕΡ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε με νόημα ότι το 90% των δηλώσεων είναι κάτω από 30.000 ευρώ για να προσθέσει ότι για εισοδήματα στο επίπεδο αυτό ή και παραπάνω, χωρίς πάντως να δώσει ακριβή αριθμό, δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση, αντιθέτως θα υπάρξουν και ελαφρύνσεις.

Σε ότι αφορά την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης ο υπουργος Οικονομικών ήταν σαφής, λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση για κανένα κλάδο.

Για τους φορολογικούς συντελεστές επανέλαβε ότι δεν είναι στόχος η αύξησή τους, ωστόσο δεν ήταν κατηγορηματικός, παραπέμποντας στις επίσημες ανακοινώσεις.

Για την φοροδιαφυγη εμφανίσθηκε σκληρός, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι " τελειώνει η ασυλία σε συγκεκριμένα επαγγέλματα", ενώ επιβεβαίωσε τη φράση που του αποδίδεται ότι κάποια στιγμή πρέπει ένας φοροφυγάς να μπει φυλακή.

Για την φορολόγηση των καταθέσεων ήταν σαφής, διαβεβαιώνοντας ότι δεν αλλάζει τίποτα απολύτως. Στο σημείο αυτό, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιχείρησε να καθησυχάσει τους αποταμιευτές, υπογραμμίζοντας ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι "στέρεο".

Τέλος, επανέλαβε ότι όλες οι συντάξεις εξαιρουνται του παγώματος και θα λάβουν αύξηση 1,5%, ενώ για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης απέφυγε να δεσμευτεί για οτιδήποτε.
.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: