Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Επιμένει στις θέσεις της για το μεταναστευτικό η ΝΔ

Συνάντηση μιας ώρας είχαν το πρωί στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Ραγκούση. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου στην προχθεσινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, να δει τον κ.Ραγκούση.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πως ναι μεν τα θέματα της οικονομίας είναι αυτά που καίνε τον πολίτη αυτή την χρονική στιγμή, όμως, υπάρχουν εξίσου μεγάλης σημασίας θέματα, όπως το μεταναστευτικό, το σχέδιο Καλλικράτης και ο εκλογικός νόμος.

Και τα τρία αυτά θέματα τα διαχειρίζεται ο υπουργός Εσωτερικών και ο κ. Σαμαράς ήθελε να έχει λεπτομερή ενημέρωση αλλά και να παρουσιάσει τις θέσεις του.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, ξεκαθάρισε πως για το μεταναστευτικό η ΝΔ επιμένει στις θέσεις της, επισημαίνοντας πως οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση καθιστούν την Ελλάδα ως το χαλαρότερο κατώφλι σε όλη την Ευρώπη.

Οι προϋποθέσεις θα πρέπει να είναι σοβαρότερες και αυστηρότερες, επισήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ζήτησε η Ελλάδα να ακολουθήσει το δρόμο που έχουν χαράξει άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δήλωση Χρ. Ζώη

Ο υπεύθυνος του τομέα Εσωτερικών της ΝΔ Χρήστος Ζώης, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, δήλωσε πως μίλησαν για όλα τα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών. «Επισημάναμε στον κ. Ραγκούση τις δικές μας θέσεις με σαφήνεια και τεκμηριωμένο τρόπο», είπε ο κ. Ζώης.

Επίσης, ανέφερε πως διατυπώθηκαν οι θέσεις στις οποίες επιμένει η ΝΔ για το θέμα της ιθαγένειας των μεταναστών και το δικαίωμά τους να ψηφίζουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη.

«Ζητήσαμε από τον υπουργό και την κυβέρνηση να τις λάβει σοβαρά υπόψη της δεδομένου ότι αυτό που ήρθε ως προσχέδιο νόμου για ανοικτή διαβούλευση δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συναίνεσης και δεν μπορεί να προχωρήσει και να γίνει έτσι αποδεκτό», είπε και πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ θα περιμένει από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί επίσημα.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: