Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ANTIΘΕΤΗ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


Απο Enet.gr

Αρνητική είναι η κοινή γνώμη στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Σκάι. Το 76% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και το 68% των συνταξιούχων αντιτίθενται στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση...


Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το 72% είναι αρνητικό στην περικοπή του 13ου - 14ου μισθού, όπως αρνητικό είναι το 74% στο πάγωμα των συντάξεων και το 78% στην αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Ωστόσο θετικό εμφανίζεται το 82% των ερωτηθέντων στην επιβολή φόρου στα είδη πολυτελείας, όπως επίσης θετικό είναι το 65% των πολιτών στην επιβολή φόρου στα ποτά και τα τσιγάρα.

Επιπλέον ένας στους δύο λέει ναι στην περικοπή επιδομάτων του Δημοσίου, ενώ το 68% αντιτίθεται στην αύξηση του ΦΠΑ.

Το 90% των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα αντιτίθεται στην περικοπή των επιδομάτων.

Το 78% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση πιστεύει ότι τα μέτρα θα εφαρμοσθούν παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο των κοινωνικών αντιδράσεων, το 62% εκτιμά ως πολύ πιθανό το ξέσπασμα κοινωνικών αντιδράσεων.

Μεταξύ των ψηφοφόρων των κομμάτων εκτιμάται από το 61% όσων ψηφίζουν το κόμμα της Ν.Δ, ότι είναι πιθανό το ενδεχόμενο κοινωνικής αναταραχής.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 51% πιστεύει ότι τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν σε κοινωνική αναταραχή κάτι που πιστεύει και το 90% των ψηφοφόρων της αριστεράς.

Οι πολίτες κρίνουν επίσης και την κριτική των Γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης προς την Ελλάδα. Το 67% θεωρεί άδικη την κριτική και το 22% δίκαιη.

Αρνητική εικόνα σε ποσοστό 64% έχουν οι πολίτες για την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και θετική το 25%.

Θετική εικόνα σε ποσοστό 57% έχουν οι Έλληνες για τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και αρνητική το 28%. Αρνητική εικόνα (50%) έχουν οι πολίτες για τον Όλι Ρεν και θετική μόλις το 27% των ερωτηθέντων.

Οι ερωτηθέντες προτιμούν η Ελλάδα να δανειστεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την ΕΕ σε ποσοστό 53% και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε ποσοστό 12%.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: