Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Κατάληψη του Εθνικού Τυπογραφείου για να μην τυπωθούν τα οικονομικά μέτρα...‏


"Θα ισχύσουν αμέσως..." λέει η κυβέρνηση!


Στην κατάληψη του Εθνικού Τυπογραφείου προχώρησαν οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο να μην τυπωθεί το ΦΕΚ του νόμου με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Συνάντηση με τους εργαζομένους αναμένεται να έχει ο υφυπουργός Εσωτερικών, προκειμένου να τους μεταπείσει αλλά οι καταληψίες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν όσο χρειαστεί. Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι σημειώνουν: «Δεν ισχύουν για τους εργαζόμενους του υπουργείου μας μόνο τα μέτρα που εξήγγειλε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης περί μείωσης...

30% των 13ου και 14ου μισθού και 12% μείωση επί των επιδομάτων, αλλά αντίθετα με την διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 8 του ως άνω σχεδίου νόμου προκύπτει περαιτέρω μείωση του συνόλου των αποδοχών μας σε ποσοστό περίπου 30%.»
Πέρα λοιπόν από τα ληστρικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση η πολιτική ηγεσία αποφάσισε με κρυφή ατζέντα, να καρατομήσει επιπλέον τις αποδοχές μας». Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως η κυβέρνηση εξετάζει το νομοσχέδιο να τεθεί σε ισχύ με την υπερψήφισή του, δηλαδή σήμερα και όχι με τη δημοσίευσή του στο ΦΕΚ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: