Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ένταση στο κέντρο- Τραυματίες Παναγόπουλος και Γλέζος

Ένταση έξω από τη Βουλή το μεσημέρι της Παρασκευής. Επίθεση από διαδηλωτές δέχθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, την ώρα που ξεκινούσε να απευθύνει χαιρετισμό από το βήμα που είχε στηθεί στην πλατεία Συντάγματος. Ο κ. Παναγόπουλος δέχθηκε αρχικώς επίθεση με γιαούρτια και άλλα αντικείμενα, ενώ στη συνέχεια διαπληκτίστηκε με διαδηλωτές. Από την ένταση που ακολούθησε τραυματίστηκε και ο Μ. Γλέζος από χημικά των ΜΑΤ.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε πρώτη φάση στο ιατρείο του Κοινοβουλίου, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Επίθεση δέχθηκαν δύο ακόμα συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, καθώς και δημοσιογράφοι που κατέγραφαν το γεγονός. Όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων καταδίκασαν την επίθεση. Για δολοφονική επίθεση εναντίον στελεχών της κάνει λόγο η ΓΣΕΕ.

Την ίδια ώρα, βουλευτές και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησαν πανό στον Άγνωστο Στρατιώτη, μπροστά στη Βουλή που ανέγραφε: "Ο άνθρωπος είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση". Μετά από παρέμβαση της αστυνομίας, το πανό κατέβηκε.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ακολούθησαν, τραυματίστηκε και ο Μ. Γλέζος όταν άνδρας των ΜΑΤ εκτόξευσε χημικά στο πρόσωπο του από κοντινή απόσταση. Ο κ. Γλέζος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Ακολούθησε αναταραχή και οι δυνάμεις της αστυνομίας προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών, όταν έκαναν στην πλατεία Συντάγματος έκαναν την εμφάνιση τους κουκουλοφόροι, οι οποίοι συνεπλάκησαν με άνδρες των ΜΑΤ.

Ακολούθησε εισβολή κουκουλοφόρων
μέσα στο παλιό Αρσάκειο στη συμβολή των οδών Πεσμαζόγλου και Πανεπιστημίου, όπου βρισκόταν μικρός αριθμός ανδρών των ΜΑΤ, από τους οποίους απέσπασαν τις ασπίδες και κράνη. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και ακολούθησαν συμπλοκές σώμα με σώμα. Τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν, ενώ η αστυνομία προχώρησε και σε συλλήψεις.

Η πορεία κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Εργασίας, επί της Πειραιώς. Στην διαδήλωσε παρεισέφρυσαν εκ νέου κουκουλοφόροι, οι οποίοι προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του "καταδικάζει τη δράση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών και τη χρήση χημικών κατά του Μ. Γλέζου και εκφράζει τη διαφωνία του με όσα διαδραματίστηκαν στο Σύνταγμα σε βάρος του προέδρου της ΓΣΕΕ. Η καταδίκη των θέσεων και του ρόλου της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πρέπει να είναι με πολιτικά μέσα".

Κατά τη διάρκεια της έντασης οι εύζωνες στον Άγνωστο Στρατιώτη έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τα φυλάκια- επέστρεψαν όταν εκτονώθηκε η ένταση.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: