Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Απο EΘΝΟΣ

Η κυβέρνηση διαθέτει πλέον και γραπτό... «σαβουάρ βιβρ». Στην τρίτη εντός της εβδομάδας συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις του Χ. Παμπούκη για τον κώδικα δεοντολογίας των υπουργών και την αντιμετώπιση της πολυνομίας, που παρουσίασε αποκλειστικά το «Εθνος» την περασμένη Δευτέρα...


Το δεύτερο θέμα αποτέλεσε αντικείμενο ανταλλαγής παρατηρήσεων μεταξύ των νομομαθών της κυβέρνησης (Χ. Παμπούκης - Ευ. Βενιζέλος - Χ. Καστανίδης), καθώς κρίνεται εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας.

Ο υπουργός Επικρατείας κατέθεσε μία δέσμη 17 προτάσεων για τον περιορισμό της πολυνομίας, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ανασυγκρότηση της ΚΕΚ ως Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης και Ηλεκτρονικής Νομοθεσίας (ΚΕΚΗΝ), τη δημιουργία μόνιμης επιτροπής αναμόρφωσης του δικαίου στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και τη σύσταση σε κάθε υπουργείο μίας και μόνο διαρκούς νομοπαρασκευαστικής επιτροπής. Υποστήριξε, ακόμη, την ανάγκη θέσπισης ενός «Νομικού Κτηματολογίου», που θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Το πρώτο εγκρίθηκε, επισημάνθηκε, όμως, «ευγενικά» από αρκετούς υπουργούς πως «δεν είναι σωστό να λειτουργεί στο Μέγαρο Μαξίμου ένα γραφείο που θα αξιολογεί τα δώρα που θα δεχόμαστε»!

«Να τα απαγορέψουμε εντελώς», είπε ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου, προκαλώντας την... «αντίδραση» του Ευ. Βενιζέλου ο οποίος ζήτησε να εξαιρεθούν τα βιβλία.

Σε κάθε περίπτωση, από εδώ και πέρα οι υπουργοί οφείλουν να αποφεύγουν τις διαρροές, την κριτική στους συναδέλφους τους και να δηλώνουν στο Μέγαρο Μαξίμου κάθε υπόθεση στην οποία εμπλέκονται και η οποία μπορεί να έχει πολιτικό αντίκτυπο.

fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: