Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Απεργία στα μέσα μεταφοράς - στάση εργασίας από ΑΔΕΔΥ


Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα παραμένουν από τα ξημερώματα και για 24 ώρες όλα τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ, το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, ο Προαστιακός και το Τραμ, ενώ αναστέλλονται όλα τα προγραμματισμένα για αύριο δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ.

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται και οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ.

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει σήμερα και η Θεσσαλονίκη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσουν κατά τις παραπάνω ώρες στάση εργασίας.

Μ[εγάλη αναστάτωση αναμένεται να παρατηρηθεί και στις αεροπορικές μεταφορές, λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στη στάση εργασίας - 12 το μεσημέρι έως 4 το απόγευμα - που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι τις ώρες εκείνες δεν πρόκειται να γίνει καμία απολύτως πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

Για το λόγο αυτό, καλό θα είναι όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν την Παρασκευή αεροπορικώς να επικοινωνούν με τις εταιρίες, γιατί θα επηρεαστούν οι πτήσεις πριν και μετά τη στάση εργασίας.Η Οlympic Air ανακοίνωσε ότι αναγκάζεται να ματαιώσει 16 πτήσεις εσωτερικού και μία εξωτερικού, ενώ αλλάζει η την ώρα αναχώρησης σε 12 πτήσεις εσωτερικού και 8 εξωτερικού. Από την πλευρά της η Aegean Airlines ανακοίνωσε ότι αναγκάζεται να ματαιώσει 6 πτήσεις και να αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε 20 σκέλη πτήσεων εσωτερικού και 34 εξωτερικού.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για νέες κινητοποιήσεις, καθώς, όπως υποστηρίζουν, τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν σε κατάργηση των Σ.Σ.Ε. για μια τριετία τουλάχιστον και δραστική περικοπή του εισοδήματός τους.

Στο απεργιακό μέτωπο συμμετέχουν με 24ωρη απεργία δάσκαλοι και καθηγητές.

24ωρη απεργία έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ και στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ΕΡΤ και ΑΠΕ, ενώ δύωρη στάση εργασίας 10:00 έως 12:00 θα πραγματοποιήσουν οι δημοσιογράφοι σε όλα τα μέσα.

Στο πεδίο των διαδηλώσεων, κλειστή παραμένει η Πανεπιστημίου από τη συγκέντρωση απολυμένων της Ολυμπιακής στο Λογιστήριο του Κράτους. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει το μεσημέρι στο Σύνταγμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: