Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Επίθεση στους κερδοσκόπους από τις ΗΠΑ κάνει για άλλη μια φορά ο Παπανδρέου



"ΑΝ ΔΕΝ ΗΓΗΘΟΥΝ ΟΙ G20 ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΚΑΤΆ ΤΩΝ
ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ, ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ"

Ο Γ. Παπανδρέου, ένιωσε στο πετσί του την κερδοσκοπία και έχει ξεκινήσει προσπάθεια καταπολέμισης του φαινομένου που έχει γονατήσει την Ελλάδα και όχι μόνο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε κατά της κερδοσκοπίας από τη Γερμανία και τη συνάντησή του με...



...με τη Μέρκελ, από τη Γαλλία, κατά τη συνάντησή του με το Σαρκοζί και τώρα, από τις ΗΠΑ και την Ουάσιγκτον και συγκεκριμένα από την ομιλία του στο Brookings Institution. Ο Γ. Παπανδέου, προειδοποίησε τη G20 να πάρει μέτρα κατά της κερδοσκοποίας, προειδοποιώντας ότι αν δεν το κάνουν, μπορεί να υπάρξει κι άλλη παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Ο Γ. Παπανδρέου πάντως κλείνει το μάτι στην Ε.Ε και πιθανή βοήθεια, δηλώνοντας ότι ηκρίση μπορεί να παρασύρει και άλλες χώρες αυξάνοντας το κόστος δανεισμού τους.

Πάντως ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου μάλλον άναψε φωτιά στους Ευρωπαίους φίλους μας αφού δήλωσε ότι τα οικονομικά ζητήματα θα απασχολήσουν σημαντικό μέρος των συνομιλιών μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και του Γιώργου Παπανδρέου αύριο στο Λευκό Οίκο.

Δεύτερη φωτιά άναψε και εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δήλωσε στο Reuters ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα έχει «ανεπίσημη συνάντηση» με αξιωματούχους του οργανισμού.

troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: