Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Σχέδιο για πάγωμα των δανείων στο Δημόσιο

Μετά τις περικοπές στις αποδοχές...

Πρόταση που αφορά στην χρονική επέκταση της διάρκειας των στεγαστικών δανείων που έχουν λάβει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ)χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι φαίνεται ότι επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε συνεργασία με την διοίκηση του ΤΠΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στην κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που αφορούν την περικοπή κατά 30% του 13ου και του 14ου μισθού επιδιώκουν τώρα να βρουν μια φόρμουλα είτε παγώματος των δόσεων για ένα διάστημα 1-2 ετών είτε επέκτασης των δανείων που έχουν λάβει οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Τονίζεται ότι ο ΤΠΔ παρακρατά αυτομάτως από τον μισθό του υπαλλήλου την μηνιαία δόση των δανείων χωρίς να παρεμβάλλεται ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση αφορά :

  • Την δυνατότητα παγώματος των δόσεων για 12 -24 μήνες εφόσον ένας υπάλληλος επικαλεστεί προβλήματα στην αποπληρωμή του. Σημειώνεται ότι σε αυτή την περίπτωση θα τρέχουν κανονικά οι τόκοι του δάνειου.
  • Χρονική επέκταση του δανείου με την ταυτόχρονη μείωση των δόσεων . Έτσι για παράδειγμα κάποιος που έχει λάβει ένα δάνειο 10ετιας θα μπορεί να προχωρήσει στην επέκταση του στα 15 η στα 20 χρόνια.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο δεν αποκλείεται να
ζητήσει και την συνδρομή των κρατικών και ιδιωτικών τραπεζών προς αυτή την
κατεύθυνση.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: