Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Ολι Ρεν: Η ΕΕ υπέρ της ίδρυσης Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει την ιδέα της ίδρυσης ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, δηλώνει ο Ολι Ρεν, επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις.

«Η Επιτροπή είναι έτοιμη να προτείνει ένα τέτοιο ευρωπαϊκό όργανο, το οποίο θα έχει την υποστήριξη των μελών της ευρωζώνης», αναφέρει στην εφημερίδα Financial Times Deutschland, που κυκλοφορεί τη Δευτέρα, τονίζοντας ωστόσο ότι οι βοήθειες που θα εγγυάται το ταμείο αυτό, θα πρέπει «να συνδέονται με αυστηρούς όρους».

«Συνεργαζόμαστε στενά πάνω στο ζήτημα αυτό με τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ», επισημαίνει ο Ρεν.

Ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζο Ναπολιτάνο και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της ίδρυσης ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου μετά την κρίση της ελληνικής οικονομίας.

«Για τη σταθερότητα της ευρωζώνης, χρειαζόμαστε έναν θεσμό που θα διαθέτει την εμπειρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ανάλογες εξουσίες επέμβασης», δηλώνει στη Welt am Sonntag ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύτηκε τον Φεβρουάριο να παρουσιάσει «προσεχώς» προτάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και την επίβλεψη των εθνικών οικονομικών πολιτικών των κρατών μελών.
.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: