Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Έρανος υπέρ … πατρίδος


Γράφει η Γιώτα Ηλιού

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και αυτήν τη φορά. Από το 1886 και την «Εταιρεία για Σχηματισμό Εθνικού Στόλου» η Ελλάδα μετρά μέχρι σήμερα, τέσσερις και έναν εράνους υπέρ των εθνικών συμφερόντων.



Ο νυν Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και υπό την σκέπη του Προέδρου της Δημοκρατίας, αποφάσισαν τη δημιουργία Λογαριασμού, τα χρήματα του οποίου θα βοηθήσουν στην κάλυψη του Δημόσιου χρέους της χώρας.



Δίκαιο, νόμιμο, εθνικό και ιστορικό γεγονός.

Είναι, όμως και ηθικό;



Δεν θέλουμε να ηθικολογήσουμε, αλλά δεν μπορεί οι κυβερνώντες να μη γνωρίζουν και μάλιστα πολύ καλά, ότι τα ελλείμματα οφείλονται στη φοροδιαφυγή και τη σπατάλη.



Η εξάλειψη αυτών των φαινομένων, είναι βασική προϋπόθεση αποκατάστασης της δικαιοσύνης του οικονομικού πεδίου δράσης κράτους, επιχειρήσεων και πολιτών…



…ας λείπουν, επί του παρόντος, συναισθηματισμοί.



Εξηγούμαστε:

Παράδειγμα Νο1: Δισεκατομμύρια ευρώ που αναλογούν στις συναλλαγές που γίνονται στις τριμερής σχέσεις: φαρμακοβιομηχανιών – νοσοκομείων – γιατρών, δεν καταγράφονται ΠΟΥΘΕΝΑ.

Παραγγελίες φαρμάκων, φαρμακευτικών προϊόντων, παράδοση αυτών από τις αποθήκες των εταιρειών στα νοσοκομεία, τα αποθέματα αυτών στα κρατικά θεραπευτήρια, ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ.

Παράδειγμα Νο2: Η ΥΠΕΕ, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, πρώην ΣΔΟΕ, περίτρανα σπεύδει να μας ενημερώσει κάθε φορά για τις εξορμήσεις και τα κατορθώματα των στελεχών της και ιδιαίτερα για το ξεσκέπασμα επιχειρήσεων που «ζουν – υπάρχουν – πτωχεύουν» σε βάρος υμών και ημών.

Μπράβο στα στελέχη. Αλλά...

Πως θα διακοπή αυτή η λειτουργία με τις πλαστές αγοραπωλησίες, τα πλαστά τιμολόγια, όταν το ΥΠΟΙΚ βάζει μόνο του «αυτογκόλ» και τη μία ανακοινώνει ότι, όλες οι συναλλαγές με την εφορία θα γίνονται με δίγραμμες επιταγές και την άλλη «το παίρνει πίσω» και βάζει πλαφόν τα 1.500 ευρώ.

Είναι προφανές, ότι θα γεμίσει η αγορά με πλαστά τιμολόγια, έως 1.500 ευρώ.

Καλή δουλειά ευχόμαστε στην αξιολογότατη ΥΠΕΕ, για τα επόμενα πολλά χρόνια, ή τέλος πάντων, έως ότου το οικονομικό επιτελείο αποκτήσει «τεχνητή νοημοσύνη» και εφαρμόσει τα αυτονόητα.

Αποφασίστε εσείς: Είναι ηθικό, ο συνταξιούχος να χαρίσει τα 701 ευρώ της μηνιαίας σύνταξής του, στο κράτος;



Τα σέβη μου
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: