Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΤΟ 'ΝΑΙ' ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΟΔΟ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΩΝ


Σημάδια εκτόνωσης των πιέσεων στην αγορά ομολόγων παρατηρούνται στο ξεκίνημα της ημέρας, με τις τιμές να διαμορφώνονται σε οριακά υψηλότερα επίπεδα και το spread να υποχωρεί στις 583 μονάδες βάσης, έναντι 608 χθες. Γι’ αυτό και το Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει να ανακάμπτει με το Γενικό Δείκτη να κερδίζει 2,2% στο ξεκίνημα...

Η βελτίωση των συνθηκών αποδίδεται στο ότι η κυβέρνηση είπε τελικά το «ναι» για ένταξη στο μηχανισμό στήριξης, κάτι που μέχρι τώρα προσπαθούσε να αποφύγει κερδίζοντας χρόνο. Το εάν η ημέρα θα εξελιχθεί όπως ξεκίνησε είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί, καθώς οι συνθήκες αλλάζουν λεπτό με λεπτό.
Στο χρηματιστήριο της Αθήνας οι πρώτες μετοχές που ανακάμπτουν είναι των τραπεζών, καθώς σταμάτησαν να πέφτουν οι τιμές των ομολόγων, που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους και απαξιώνονταν συνεχώς.
Έτσι, η μετοχή της Εurobank βρίσκεται 4% υψηλότερα από το χθεσινό της κλείσιμο, η Εθνική 3,47% και γενικά ο κλάδος ενισχύεται κατά μέσο όρο 2,83%. Η εικόνα συνολικά της αγοράς είναι καλύτερη με την πλειονότητα των τίτλων να κινούνται θετικά. Δεν λείπουν βέβαια και οι ρευστοποιήσεις σε τίτλους όπως Alapis, ΓΕΚ-Tέρνα, που στο σημειώνουν πτωτική τάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: