Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Από τον “Παράδεισο” ξανά στην “Κόλαση”…

Στα ύψη το spread, πτώση στο Χρηματιστήριο

Από την παράδεισο… επιστρέψαμε ξανά στην κόλαση, σήμερα στο χρηματιστήριο σε μια συνεδρίαση που ήταν για γερά νεύρα και μάλλον για όλους όσοι βάζουν… τις ηλεκτρονικές εντολές.

Ενώ, λοιπόν, η αγορά μετά τις 12 το μεσημέρι σημείωσε άνοδοη οποία έφτασε έως και 4,5% ( με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν κέρδη έως και 8%), μετά τις δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου η αγορά άρχισε να περιορίζει τα κέρδη της, για να φθάσει να χάνει πάνω από 1%!

Τελικώς, η αγορά έκλεισε στις 1857 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,15%...
Ανάλογα, ενώ το spread των 10ετών ομολόγων στην διάρκεια της συνεδρίασης υποχώρησε έως και τις 490 μονάδες – έναντι των 600, και πλέον, μονάδων που έφτασε χτες – στη συνέχεια αναρριχήθηκε και πάλι πάνω από τις 550 μονάδες.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η περίπτωση της μετοχής της Εθνικής. Οι “καραβιές” του πωλητή στην μετοχή της Εθνικής από το μεσημέρι και μετά δείχνει ότι κάτι γνωρίζει, ειδάλλως δεν εξηγείται τέτοια επιμονή με εντολές που ξεκίνησαν διστακτικά στην αρχή με 25-29 χιλιάδες τεμάχια, και αργότερα έγιναν 100 χιλιάδες.
Η Εθνική έκλεισε τελικώς στα 11,52 ευρώ μένοντας αμετάβλητη.

Κέρδη 6,23% για την Βιοχάλκο η οποία το πρωϊ είχε φθάσει έως 15% άνοδο. Από τις υπόλοιπες τράπεζες με κέρδη έκλεισαν η Alpha Bank με 1,69% και η Τράπεζα Πειραιώς με 1,77%, ενώ η Eurobank έχασε 1,05%.
Υπερδιπλάσιος σήμερα ο τζίρος καθώς έφθασε στα 315 εκατ. ευρώ.
Κερδισμένο της ημέρας το ευρώ, το οποίο ενισχύθηκε στα επίπεδα των 1,3325 δολαρίων.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: