Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Πρώτο θέμα διεθνώς η ενεργοποίηση του μηχανισμού


Το Reuters υπό τον τίτλο "Ο έλληνας πρωθυπουργός ζητά ενεργοποίηση του πακέτου βοήθειας ΕΕ-ΔΝΤ", ξεκινά το ρεπορτάζ του λέγοντας ότι ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από το ακριτικό Καστελόριζο την ενεργοποίηση του μηχανισμού την Παρασκευή σε μία προσπάθεια να οδηγήσει τη χώρα εκτός της κρίσης του χρέους. Παραθέτει μέρος της δήλωσης Παπανδρέου: ""είναι εθνική και επιτακτική ανάγκη να ζητήσουμε και επισήμως από τους εταίρους μας στην ΕΕ την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε".

Οι Financial Times, στη διαδικτυακή τους έκδοση, παραθέτουν ως κεντρικό τους θέμα την είδηση της ενεργοποίησης του μηχανισμού από τη χώρα μας, υπό τον τίτλο: "Η Ελλάδα αναζητεί ενεργοποίηση της βοήθειας ΕΕ/ΔΝΤ".

Το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg έχει και αυτό ως πρώτη είδηση τις εξελίξεις στη χώρα μας και τίτλο: "Η Ελλάδα ζητάει τη διάσωση από ΕΕ-ΔΝΤ στο μεγαλύτερο τεστ για το ευρώ". Ξεκινά, δε, το κείμενο του σημειώνοντας ότι η Ελλάδα ζήτησε την ενεργοποίηση του μηχανισμού ύψους τουλάχιστον 45 δισ. ευρώ σε μία πρωτόγνωρη δοκιμασία για τη σταθερότητα του ευρώ και την πολιτική συνοχή της Ευρώπης.

Το BBC εμφανίζει στην ιστοσελίδα του ως πρώτη είδηση την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό με τον τίτλο: "Η Ελλάδα ενεργοποιεί τα δάνεια ΕΕ- ΔΝΤ". Το ρεπορτάζ του βρετανικού Μέσου σημειώνει ότι "ο έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε την ενεργοποίηση του μηχανισμού διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ, προκειμένου να υπάρξει βοήθεια για να βγει η οικονομία της χώρας από την τρέχουσα κρίση". Προσθέτει ότι η εξέλιξη αυτή "ακολούθησε τις διαπραγματεύσεις με τα μέλη της ευρωζώνης και του ΔΝΤ σε σχέση με τους όρους του έκτακτου πακέτου διάσωσης".

Στην πρώτη θέση της ιστοσελίδας των New York Times βρίσκεται η είδηση φέροντας τον τίτλο: "Η Ελλάδα ζητεί ενεργοποίηση του οικονομικού πακέτου διάσωσης". "Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε επισήμως την ενεργοποίηση του διεθνούς οικονομικού πακέτου" σημειώνει το ρεπορτάζ.

Ο βρετανικός Guardian παρουσιάζει το θέμα ως τρίτη είδηση, καθώς στη Βρετανία κυριαρχεί η εκλογική διαδικασία στη χώρα. Ο τίτλος είναι: "Η Ελλάδα ενεργοποιεί δάνειο 40 δισ. ευρώ από ΕΕ/ΔΝΤ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: