Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Απειλούν ότι θα κινηθούν νομικά οι νέοι αγρότες για τις ενισχύσεις

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλη Καρχιμάκη θα έχουν σήμερα Παρασκευή οι νέοι αγρότες Κρήτης, θεωρώντας ότι εκπροσωπούν και το σύνολο των νέων αγροτών.

Οι αγρότες απειλούν ότι θα ακολουθήσουν τη δικαστική οδό σε περίπτωση που το Υπουργείο δεν τηρήσει το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης που προβλέπετε για όσους έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Νέων Αγροτών» και στο οποίο είναι δικαιούχοι περίπου 8.500 πολίτες.

Οι Κρητικοί φέρονται αποφασισμένοι να προσφύγουν στην δικαιοσύνη κατά της απόφασης της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κας. Κατερίνας Μπατζελή, η οποία έπειτα από συνάντηση που είχε με βουλευτές του Ηρακλείου, επιμένει να πληρωθούν με ένα ποσό ύψους 16 - 20.000 ευρώ και όχι με το προβλεπόμενο 35 – 40.000 ευρώ για τον καθένα.

Μάλιστα, οι αγρότες στην Κρήτη προχώρησαν την Τετάρτη σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης ζητώντας να κανονιστεί συνάντηση με το Υπουργείο.

Έτσι και έγινε λοιπόν, και ο «υπεύθυνος» για τα αγροτικά θέματα της Κρήτης κ.Μιχάλης Καρχιμάκης μετά και από σχετική ενημέρωση για το θέμα από τον Γ.Γ. της Περιφέρειας κ. Θανάση Καρούντζο κάλεσε τους…συντέκνους στα γραφεία της Αχαρνών 2.

«Το αίτημα το δικό μας είναι να πληρωθούν όλοι οι νέοι αγρότες με 40.000 ευρώ και σε βάθος χρόνου να υπάρχει εξόφληση. Θεωρούμε ότι τα 16 - 20.000 ευρώ της απόφασης της υπουργού, δεν καλύπτουν ούτε το κόστος για την ένταξη στο πριμ πρώτης εγκατάστασης νέων αγροτών» δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου (ΟΑΣΝΗ) κ. Ζαχαρίας Σπυριδάκης.

Ο ίδιος τονίζει ότι: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα, αλλά εάν δεν υπάρξει, θα επικοινωνήσουμε και με τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας, όπως και με την ΓΕΣΑΣΕ για να προσβάλουμε και ενδίκως την απόφαση της υπουργού, γιατί θεωρούμε ότι οι υπογραφές έπεσαν και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του»
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: