Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

OΛΠ: Πρόταση για επενδύσεις στην Royal Caribbean Cruises

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης
Πρόταση για συμμετοχή τόσο συμβουλευτικά όσο και με επενδύσεις στον τομέα της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά κατέθεσε προς τον παγκόσμιο κολοσσό Royal Caribbean Cruises ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ, Γ.Ανωμερίτης.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσίασε στους εκπροσώπους της R.C.C. το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ Α.Ε. στον χώρο εξυπηρέτησης επιβατών και πλοίων κρουαζιέρας και τους κάλεσε συμβουλευτικά και ενεργητικά στη συμμετοχή τους σ’ αυτό.

Στόχος του ΟΛΠ Α.Ε. είναι να μετατραπεί ο Πειραιάς σε κύριο κέντρο κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου (hub), γι’ αυτό και το σημαντικότερο έργο του επενδυτικού του προγράμματος είναι η επέκταση του νότιου κύριου λιμένα για τα νέα και μεγάλου πλέον μήκους κρουαζιερόπλοια, ύψους 230εκ. ευρώ.

Ο ΟΛΠ Α.Ε. μαζί με τα επίγεια έργα υποδοχής ( 3 νέοι τερματικοί σταθμοί, συνεδριακό και εμπορικό κέντρο, θεματικό πάρκο για τη ναυτιλία και τον Πειραιά, ξενοδοχείο 5*, monorail, Πολιτιστική Ακτή κλπ.) θα καταστεί ένα υπερσύγχρονο λιμάνι κρουαζιέρας, αποφέροντας τεράστια οικονομικά οφέλη στον Πειραιά, τον ΟΛΠ και την χώρα, δεδομένου ότι στο τέλος του επενδυτικού προγράμματος ο αναμενόμενος αριθμός αφιξοαναχωρήσεων θα ανέλθει σε 4,5 εκ. επιβάτες κρουαζιέρας.

Η R.C.C. η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία παροχής υπηρεσιών κρουαζιέρας (38 πλοία, 500 λιμάνια, 84.000 κλίνες) αποδέχθηκε την πρόταση ουσιαστικής συνεργασίας, οι δύο δε πλευρές σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων θα καταστρώσουν σχέδιο συνεργασίας για την κοινή συμμετοχή και εξυπηρέτηση των στόχων της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: