Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

«Όχι» στην αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων από τα δικαστήρια λέει ο Ιερώνυμος


Την έντονη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου, Ιερώνυμου, έχει προκαλέσει η προσπάθεια που γίνεται για την αφαίρεση των θρησκευτικών συμβόλων από τις αίθουσες των δικαστηρίων.

Το συγκεκριμένο θέμα, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της...


συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου και μετά από παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι η Εκκλησία θα παρέμβει ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για να διαφυλαχτεί η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.

Μάλιστα δόθηκε εντολή στους νομικούς συμβούλους της Εκκλησίας να χρησιμοποιήσουν κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να είναι παρόντες την ημέρα που θα συζητηθεί η αίτηση για την κατάργηση των θρησκευτικών συμβόλων από τις δικαστικές αίθουσες.

Αφορμή για την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου και των μελών της Ιεράς Συνόδου αποτέλεσε η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας τριών δικηγόρων που ζητούν την αφαίρεση των εικόνων.

Οπως επισημαίνει στην ανακοίνωση της η Σύνοδος, το επόμενο χρονικό διάστημα ειδικές συνοδικές επιτροπές «θα παρουσιάσουν τη θεολογική αξία των θρησκευτικών συμβόλων που νοηματοδοτούν τον σεβασμό του ανθρωπίνου προσώπου και την αξία της ετερότητας και επιπλέον τον σεβασμό της ιστορίας, του πολιτισμού και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου».

tanea




Δεν υπάρχουν σχόλια: