Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Αψογα οργανωμένο σύστημα εσόδων - εξόδων είχε ο Ε.Α.



ΑΨΟΓΑ οργανωμένο λογιστικό σύστημα καταγραφής των εσόδων και των εξόδων τους διατηρούσαν οι κατηγορούμενοι ως τρομοκράτες. Οπως προκύπτει από την ανάγνωση ψηφιακού αρχείου που βρέθηκε στους σκληρούς δίσκους στο αυτοκίνητο του Κ. Γουρνά...


οι κατηγορούμενοι φαίνεται να έχουν περασμένα με χρονολογική σειρά όλα τα χρήματα που κατέληγαν στο ταμείο της οργάνωσης.

Μάλιστα οι καταγραφές φαίνεται ότι αρχίζουν από το 2003 δείχνοντας, κατά την αστυνομία, πως από την πρώτη εμφάνιση του Ε.Α. υπήρξε πολύ καλή οργάνωση. Οι αστυνομικοί όμως δεν μπορούν να καταλήξουν στο ακριβές ποσό διότι ο άνθρωπος που κρατούσε τα συγκεκριμένα αρχεία έγραφε μόνο τα τρία πρώτα στοιχεία από τα ποσά. Η Αστυνομία προσπαθεί να αντιπαραβάλει τις ημερομηνίες κατά τις οποίες καταγράφονται έσοδα με τη διάπραξη ληστειών τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια.

Μεγάλη ήταν και η εκροή από το ταμείο. Οπως εκτιμάται, μεγάλα ποσά έχουν πάει για την προμήθεια καθαρών όπλων. «Τα καθαρά όπλα, αυτά δηλαδή που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν σε εγκληματική ενέργεια, κοστίζουν ακριβά στη μαύρη αγορά των όπλων», λέει στα «ΝΕΑ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Στην Αντιτρομοκρατική προσπαθούν πάντως να αποκωδικοποιήσουν για ποιο λόγο οι τρομοκράτες άλλαζαν τόσο συχνά όπλα, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στα στεγανά της οργάνωσης. Μεγάλα ήταν και τα ποσά που φαίνεται ότι έδιναν και για την ενοικίαση διαμερισμάτων. Από σπίτια που έχει ελέγξει μέχρι σήμερα η Αντιτρομοκρατική προκύπτει πως άλλαζαν στέγη ακόμη και για την προσωπική τους εγκατάσταση μέσα σε δύο χρόνια το πολύ, ενώ ορισμένες μισθώσεις διαμερισμάτων κράτησαν ελάχιστους μήνες. Σε όλες όμως τις περιπτώσεις φρόντιζαν να είναι καλοπληρωτές και να μην προκαλούν τις επισκέψεις των ιδιοκτητών για την είσπραξη των οφειλομένων. Σήμερα αναμένονται και οι απαντήσεις για την προέλευση των 119.240 ευρώ που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του Γουρνά.

tanea




Δεν υπάρχουν σχόλια: