Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ...


Ρεπορτάζ : Στέλιος Βραδέλης
(από ΤΑ ΝΕΑ)


Τέσσερις πρώην υπουργοί της Ν.Δ., ένας εν ενεργεία υπουργός του ΠΑΣΟΚ, δύο τραπεζίτες, 2 επιχειρηματίες και 4 δημοσιογράφοι βρίσκονταν μεταξύ άλλων στη λίστα των υποψήφιων στόχων του Επαναστατικού Αγώνα: έτσι ερμηνεύεται από την Αστυνομία ο κατάλογος με στοιχεία συγκεκριμένων προσώπων του δημόσιου βίου που βρέθηκαν σε σκληρό δίσκο υπολογιστή, στο αυτοκίνητο του Γουρνά. Σύμφωνα με...
την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι είχαν καταγράψει τις κινήσεις των στόχων τους, το είδος του οχήματος που χρησιμοποιούσαν, το επίπεδο θωράκισής τους, την ασφάλεια που διαθέτουν όταν μετακινούνται και σε ορισμένες περιπτώσεις τις διευθύνσεις των σπιτιών τους ή περιοχές όπου κινούνται με μεγάλη συχνότητα. Ειδικά για τα θωρακισμένα αυτοκίνητα, βρέθηκαν σε εξωτερικό σκληρό δίσκο αναλύσεις για το τι είδους όπλο θα μπορούσε να διαπεράσει τη θωράκιση, να διατρήσει τα παράθυρα ή να ακινητοποιήσει το όχημα σκάζοντας τα λάστιχα, ανάλογα με το μοντέλο που χρησιμοποιούσε ο κάθε υποψήφιος στόχος!
Οπως αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που είδε τα σχεδιαγράμματα και τις αναφορές από τις παρακολουθήσεις των στόχων, «πιθανόν να προλάβαμε αιματηρό χτύπημά τους στο κέντρο της Αθήνας. Χτύπημα τύπου 17Ν στον Γιάννη Παλαιοκρασσά. Με ρουκέτα στο θωρακισμένο αυτοκίνητο». Από το σχεδιάγραμμα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται πως οι τρομοκράτες γνώριζαν πολλά για τις κινήσεις τραπεζίτη.
Γυναίκα- συνεργός
Για το συγκεκριμένο χτύπημα, που είναι το ίδιο καλά προετοιμασμένο με τη δολοφονική επίθεση εναντίον της αστυνομικής δύναμης στην οδό Πανόρμου, η Αντιτρομοκρατική εκτιμάει με βάση συνομιλίες των τρομοκρατών πως βασικό ρόλο έπαιζε γυναίκα- συνεργός της οργάνωσης. «Πιστεύουμε πως η οργάνωση είχε προετοιμάσει το ίδιο καλά και τα δύο χτυπήματα και απλώς περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία», λέει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που υποστηρίζει πως σε πρώτη προτεραιότητα οι τρομοκράτες είχαν βάλει την επίθεση εναντίον του τραπεζίτη και όχι εναντίον των αστυνομικών. Το σενάριο αυτό ενισχύεται από το περιεχόμενο του «σχεδιάσματος προκήρυξης» που βρέθηκε στο σπίτι του Μαζιώτη και της Ρούπα. Η προκήρυξη είχε οικονομικές αναφορές, γινόταν λόγος για «αντιλαϊκά» μέτρα και αναφορά στη βοήθεια που έλαβαν οι τράπεζες. Από την προκήρυξη έλειπαν μόνο οι λεπτομέρειες, υποστηρίζει η Αστυνομία.
Οικονομικός στόχος
Την πρώτη ημέρα της σύλληψης των έξι κατηγορουμένων για τον Επαναστατικό Αγώνα, κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στο χτύπημα στον οικονομικό στόχο που προετοιμαζόταν. Σύμφωνα μάλιστα με αστυνομικές πηγές, και στο παρελθόν ο ίδιος τραπεζίτης είχε καταγγείλει στην ΕΛ.ΑΣ. περίεργες κινήσεις μοτοσυκλετιστών αλλά και την παρουσία ενός ύποπτου Ι.Χ. κοντά σε περιοχές που κινούνταν. Τότε μέσα στο αυτοκίνητο είχε βρεθεί μικρή ποσότητα εκρηκτικών, χωρίς όμως να υπάρχει σύνδεσή τους. Πάντως στο αυτοκίνητο του Κ. Γουρνά βρέθηκαν και αρκετά κείμενα για τον τρόπο παρασκευής εκρηκτικών μηχανισμών. Οι φερόμενοι ως τρομοκράτες ήταν όμως πολύ συστηματικοί στην καταγραφή αστυνομικών που τους είχαν κατατάξει στους στόχους τους. Είχαν καταφέρει μάλιστα με ψηφιακή φωτογραφία αλλά και κάμερα να έχουν φωτογραφίες τους και προσωπικά τους στοιχεία.

fimotro.

Δεν υπάρχουν σχόλια: