Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας

nooz.gr
Η δημιουργία του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, το οποίο προβλέπεται από τη συμφωνία της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης το μεσημέρι του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο.

Το Ταμείο αυτό θα χρηματοδοτηθεί με 10 δισ. ευρώ από τα 110 δισ. ευρώ του συνολικού μηχανισμού στήριξης για την Ελλάδα και σκοπός του είναι η διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και μέσω αυτού η στήριξη της δραστηριότητας στην πραγματική οικονομία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, νομοθετική πρωτοβουλία για την ίδρυση του Ταμείου θα κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραμένει ισχυρό και θωρακίζεται επιπλέον μετά τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Παράλληλα, όμως, οι ελληνικές εμπορικές τράπεζες θα πρέπει να προετοιμαστούν για το νέο περιβάλλον, αναλαμβάνοντας στρατηγικές πρωτοβουλίες, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες τους προς επιχειρήσεις και καταναλωτές στη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο, αλλά και με τη σωστή διαχείριση του κόστους λειτουργίας τους, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών και των παροχών προς τα ανώτατα στελέχη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: