Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

H DEUTSCHE BANK ΑΜΦΙΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


fimotro
Ο Γιόζεφ Άκερμαν, πρόεδρος της Deutsche Bank, έθεσε ανοικτά σε αμφισβήτηση την ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους της, γεγονός που προκάλεσε σήμερα οξεία κριτική σε ολόκληρο τον γερμανικό τύπο...



"Αμφιβάλλω εάν η Ελλάδα θα είναι μακροπρόθεσμα ικανή να το επιτύχει», δήλωσε ο Άκερμαν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής που μεταδόθηκε χθες. Αλλά η κατάσταση της Ελλάδας πρέπει να σταθεροποιηθεί, διότι, εάν η χώρα καταρρεύσει, αυτό είναι βέβαιο ότι θα μολύνει και άλλες, προειδοποίησε.
Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί μια αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, η οποία πρέπει να παραμείνει το ύστατο μέσον συνέχισε ο Άκερμαν.
Ο πρόεδρος της Deutsche Bank, η άποψη του οποίου θεωρείται βαρύνουσα στις αγορές, έχασε μία ευκαιρία να κλείσει το στόμα του, σύμφωνα με το σημερινό κύριο άρθρο της εφημερίδας Financial Times Deutschland: «Μερικές φορές είναι καλύτερα να μην λέγεται τίποτε».
Οι πολιτικοί, οι κεντρικοί τραπεζίτες και τα υψηλόβαθμα στελέχη των αγορών προσπάθησαν επίπονα τις τελευταίες ημέρες να μην «πυροδοτήσουν τη συζήτηση» για τυχόν αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Λοιπόν, ο Άκερμαν έσπασε το ταμπού, συνεχίζει ο συντάκτης του κύριου άρθρου.
Ο Άκερμαν πιστεύει περισσότερο στις δυνατότητες σταθεροποίησης της Ιταλίας και της Ισπανίας και στην ικανότητά τους να εξυπηρετήσουν το χρέος τους. Για την Πορτογαλία θα είναι πιο δύσκολο, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: