Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ερντογάν: Πως θα βγείτε από την κρίση

nooz.gr
"Μαθήματα" εξόδου της Ελλάδας απο την οικονομική κρίση έδωσε, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί από την Παρασκευή επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, μια επίσκεψη που έχει χαρακτηριστεί ιστορική καθώς θα εγκαινιαστεί το Ελληνοτουρκικό Συμβούλιο Συνεργασίας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, αφού σημείωσε ότι και η χώρα του αντιμετώπισε τα ίδια προβλήματα πριν απο μια δεκαετία, κάλεσε συνταξιούχους, εργαζόμενους και νέους να επιδείξουν υπομονή, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι το να βγαίνουν στους δρόμους και να τα σπάνε δεν οδηγεί πουθενά.

Ο τούρκος πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στη συνεργασία των δυο λαών και στην ανάδειξη των κοινών τους σημείων, αποκαλύπτοντας ότι και ο ίδιος όταν ήταν παιδί είχε έλληνες εργοδότες στην Κωνσταντινούπολη. Παρατήρησε ότι οι οικονομίες των δυο χωρών "αλληλοσυμπληρώνονται" και μπορούν να συνεργαστούν σε πολλούς τομείς, όπως ο τουρισμός, μεγιστοποιώντας τα οφέλη και για τις δύο πλευρές.

Αναφερόμενος στο Αιγαίο, ο κ. Ερντογάν σημείωσε ότι πρέπει να το προσεγγίζουμε ως μια θάλασσα που ενώνει και όχι που χωρίζει τις δύο πλευρές. Ερωτηθείς για τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών, σημείωσε ότι όλες οι πτήσεις στο Αιγαίο θα μπορούσαν να γίνονται χωρίς τα αεροσκάφη να φέρουν όπλα. Επέμεινε στη μείωση των εξοπλισμών, λέγοντας ότι θέμα θα τεθεί κατά τις συζητήσεις στην Αθήνα, και υπογράμμισε ότι πλέον στην Τουρκία οι δαπάνες για την άμυνα δεν είναι στην πρώτη θέση του προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: