Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Κατ' ιδίαν συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν

Από το Προεδρικό Μέγαρο στο Μαξίμου...

protothema.gr
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση των κυρίων Παπανδρέου και Ερντογάν αναμένεται να τεθούν όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν τις δύο κυβερνήσεις.


Η συνάντηση πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου και παρεβρίσκονται επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Ταβούντογλου και ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.

Καλοσωρίζοντας τον Τούρκο πρωθυπουργό ο κ. Παπανδρέου τον ρώτησε για τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, που είχε προηγηθεί λίγη ώρα πριν με τον κ. Ερντογάν να απαντά ότι ο Πρόεδρός σας είναι ακμαίος.

Ο κ. Ερντογάν είπε ότι ανέφερε στον κ. Παπούλια την επίσκεψή του αυτή ως ιστορική, προσθέτοντάς ότι εργαστήκαμε πολύ και απο την μεριά του ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι αφ' εαυτή η επίσκεψη έχει ιστορικό χαρακτήρα.

Ερντογάν-Παπούλιας σε πολύ θερμό κλίμα
Νωρίτερα ο τούρκος πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ελπίδα, η επίσημη αυτή επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού να έχει καλά αποτελέσματα και να ενισχυθεί το κλίμα συνεργασίας και καλής γειτονίας. Από την μεριά του ο κ. Ερντογάν ευχαρίστησε τον κ. Παπούλια, επισήμανε ότι είναι η τρίτη επίσκεψη που πραγματοποιεί στο Μέγαρο και τόνισε ότι πιστεύει πως αυτή η επίσκεψη θα αποτελέσει αφετηρία για την ανέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων σε καλύτερη φάση.

Ο κ. Ερντογάν, που σημείωσε ότι ήρθε με 10 υπουργούς, «συνολικά είμαστε 320 άτομα» είπε χαρακτηριστικά, περιέγραψε την επίσκεψη ως άκρως σημαντική και ιστορική. Στο καλωσόρισμα του κ. Παπούλια, ο κ. Ερντογάν υπενθύμισε ότι είχαν συναντηθεί και παλαιότερα. Λίγα λεπτά πριν τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, τον κ. Ερντογάν τον οποίο συνόδευε ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος κ. Νταβούτογλου, υπεδέχθη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: