Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Παπανδρέου: «Θα κάνουμε σοβαρές και μεγάλες αλλαγές»...


Την ανάγκη να γίνουν «μεγάλες αλλαγές» στη χώρα υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, από την οποία απείχαν η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Κατά τον πρωθυπουργό, ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας από ΕΕ και ΔΝΤ «μας δίνει το χρόνο να κάνουμε σοβαρές και μεγάλες αλλαγές», η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα σε αυτήν την κατεύθυνση όμως «αυτό απαιτεί να...
είναι παρόντες όλοι, τα κόμματα και οι πολίτες» και η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες ώστε να δημιουργήσει μια βιώσιμη και δίκαιη οικονομία, «να αφήσουμε αφήσουμε πίσω την Ελλλαδα του χθες ... να δώσουμε τέλος στην Ελλάδα της αδιαφάνειας, της ατιμωρησίας...».
Αναφερόμενος στο μηχανισμό στήριξης, σημείωσε ότι «πρώτα έπρεπε να σώσουμε τη χώρα πριν μπορέσουμε να την αλλάξουμε» και δήλωσε δικαιωμένος: "Δικαιωθήκαμε διότι διασφαλίσαμε ένα μηχανισμό στήριξης, προστασίας της Ελλάδας και της οικονομίας της ... Δικαιωθήκαμε γιατί είχαμε πει ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά διεθνές χρηματοπιστωτικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: