Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Παραίτηση Μπράουν από τους Εργατικούς


Παράλληλα, δήλωσε ότι οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες επιθυμούν να έχουν επίσημες συνομιλίες με το ευρισκόμενο στην εξουσία Εργατικό Κόμμα σχετικά με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της χώρας. "Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, κ. Κλεγκ μόλις με ενημέρωσε ότι προτίθεται να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις του, που ξεκίνησαν με τους Συντηρητικούς και τώρα επιθυμεί να έχει επίσημες συνομιλίες και με το Εργατικό Κόμμα", ανέφερε ο κ. Μπράουν μιλώντας στον Τύπο.

Οι δηλώσεις του κ. Μπράουν έγιναν αφού ο κ. Κλεγκ ολοκλήρωσε τις διαβουλεύσεις του με τον ηγέτη των Συντηρητικών και νικητή των εκλογών χωρίς όμως την αναγκαία πλειοψηφία, Ντέιβιντ Κάμερον, σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινή πλατφόρμα για τον σχηματισμό της κυβέρνησης.

Αντίδραση των Φιλελευθέρων

Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Νικ Κλεγκ, εκτίμησε ότι η αποχώρηση Μπράουν από την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, μπορεί να είναι "ένα σημαντικό στοιχείο" στις διαπραγματεύσεις με στόχο τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της χώρας. "Πιστεύω ότι αυτή η ανακοίνωση μπορεί να είναι ένα σημαντικό στοιχείο σε μια ήπια μετάβαση προς μια σταθερή κυβέρνηση", δήλωσε ο κ. Κλεγκ.

Ρεπορτάζ του Sky News



Δεν θα στηρίξει υποψήφιο


"Εκτιμώ ότι ήταν μια κριτική για μένα, και συνεπεία τούτου πρόκειται να ζητήσω από το Κόμμα να κάνει τα αναγκαία βήματα για την εκλογή του νέου ηγέτη του", ανέφερε ο κ. Μπράουν μιλώντας στον Τύπο έξω από την πρωθυπουργική κατοικία της Ντάουνινγκ Στριτ. "Ελπίζω όλα να γίνουν σύντομα ώστε ο νέος ηγέτης του Εργατικού Κόμματος να μπορέσει να μετάσχει στη διάσκεψη του Κόμματός μας ως επικεφαλής του" στις 26-30 Σεπτεμβρίου στο Μάντσεστερ.

Ωστόσο, ο 55χρονος κ. Μπράουν ανέφερε κατηγορηματικά ότι "δεν θα μετάσχει στη διαδικασία των εκλογών". "Δεν θα υποστηρίξω κανέναν υποψήφιο" τόνισε.

Οι δηλώσεις του κ. Μπράουν εκλαμβάνονται και ως απόδειξη που δίδει στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και κυρίως στον επικεφαλής τους αφού ο κ. Κλεγκ προσφάτως δήλωσε πως θεωρεί την αποχώρηση του κ. Μπράουν από την ηγεσία των Εργατικών ως προϋπόθεση για κάθε πιθανή συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με τους Εργατικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: