Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

AΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΔΑΣΗ ΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ


Απο ΤΑ ΝΕΑ Οnline

Την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς και δάση σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες για πυρκαγιά αποφάσισε το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο συνεδρίασε την Τρίτη...

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Σπ.Βούγιας και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Μπούφης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε κρίσιμη και ταυτόχρονα χρήσιμη πρωτοβουλία για τη διαχείριση των κρίσεων τη σύγκληση του Οργάνου, επισημαίνοντας ότι η δημόσια διοίκηση πρέπει να είναι παρούσα και να δημιουργεί ασφάλεια στους πολίτες, ιδιαίτερα σε στιγμές που απειλούνται ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας περιέγραψε το σύνολο των ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, όπως το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, την Εγκύκλιο Σχεδιασμού και Δράσεων Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών, την ημερήσια ηλεκτρονική έκδοση Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τη θέσπιση κριτηρίων στην κατανομή πιστώσεων αντιπυρικής προστασίας στους ΟΤΑ, την καταγραφή χώρων εναπόθεσης απορριμμάτων, όπως και τη διεθνή συνδρομή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης γγ υπουργείων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Α' υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: